Stanley Cupin finalistit selvillä – kannusta taistelee neljä suomalaista

Vuoden 2019 maailmanmestari Joel Kiviranta pelaa Dallas Starsin NHL-joukkueessa

Vuoden 2019 maailmanmestari Joel Kiviranta pelaa Dallas Starsin NHL-joukkueessa. (Kuva AOP)

Lauantaina alkavissa Stanley Cupin finaaleissa kohtaavat Tampa Bay Lightning ja Dallas Stars. Dallasissa pelaa neljä suomalaista.

JÄÄKIEKKO Tampa Bay Lightning on edennyt NHL:n loppuottelusarjaan eli Stanley Cupin finaaleihin. Finaalipaikka ratkesi torstaina, kun Lightning kukisti Leo Komarovin edustaman New York Islandersin jatkoajalla 2-1.

Ratkaisu nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 73:18. Barclay Goodrow tarjoili päädystä ja Anthony Cirelli tälläsi voittomaalin. Kiekko painui verkkoon tolpan ja Islanders-vahti Semjon Varlamovin kautta.

Tampa Bay vei Itäisen konferenssin loppuottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2. Lauantaina alkavassa finaalisarjassa Lightning saa Vastaansa Lightning saa Dallas Starsin.

Lightning oli itäisen konferenssin finaaleissa selkeä suosikki. Yllättävää sarjassa lähinnä oli, että Islanders kykeni voittamaan kaksi ottelua. Islandersille jo pääsy itäisen konferenssin finaaleihin oli merkittävä saavutus.

Juttuvinkki: Kohuvaltio Valko-Venäjä on jääkiekon alisuorittaja

Islandersin tappion myötä Leo Komarovin kausi on siis ohitse. Tampa Bayn joukkueessa ei pelaa suomalaisia, mutta Dallas Starsissa suomalaisia pelaa peräti neljä.

Starsia edustavat suomalaisista hyökkääjät Roope Hintz ja Joel Kiviranta sekä puolustajat Esa Lindell ja Miro Heiskanen. Jos Stars voittaisi mestaruuden, tehtäisiin samalla suomalaishistoriaa, sillä koskaan aiemmin NHL:n mestarijoukkueessa ei ole pelannut neljää suomalaista. Kolme suomalaista juhli mestaruutta 1987 sekä 1990, kun Jari Kurri, Esa Tikkanen ja Reijo Ruotsalainen voittivat Stanley Cupin Edmonton Oilersissa.

Tampa Bay Lightning on mukana Stanley Cup -finaaleissa kolmannen kerran seuran historiassa. Seura voitti mestaruuden 2004 ja hävisi finaalit 2015.

Dallas Stars on sekin finaaleissa kolmatta kertaa. Mestaruuden seura voitti 1999 ja hävisi finaalit 2000 New Jersey Devilsille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronapandemia moukaroi jääkiekkoa – Valko-Venäjän MM-kisojen tilannetta selvitetään

Kommentoi Facebookissa