Suomalainen muotoilu menestyy Madridissa – ”Rikas eläinten ja luonnon maailma ihastuttaa espanjalaisia”

– Kävijät kommentoivat, että he haluavat saada itselleen näitä kauniita esineitä. (Kuva Daniel Amor)

Näyttely esittelee laajan kirjon Klaus Haapaniemen luovasta työstä käsinkudotuista matoista muotiin ja keramiikkaan.

NÄYTTELY Suomalaisen huippumuotoilijan Klaus Haapaniemen Beyond the Wilderness -näyttely Madridin design-museossa – Museo Nacional de Artes Decorativas – on saanut jo 10 000 kävijää kahdessa kuukaudessa.

– Kävijämäärä on selkeä merkki suomalaisen muotoilun suuresta suosiosta Madridissa. Haapaniemen rikas eläinten ja luonnon maailma ihastuttaa espanjalaisia, jotka yleensä yhdistävät muotoilumme skandinaaviseen minimalismiin eikä tällaiseen runsauteen, sanoo Pauliina Ståhlberg, Suomen Madridin-instituutin johtaja.

Beyond the Wilderness – espanjaksi Más allá de lo salvaje – on Klaus Haapaniemi & Co:n ensimmäinen näyttely Espanjassa. Näyttely esittelee laajan kirjon Haapaniemen luovasta työstä käsinkudotuista matoista muotiin ja keramiikkaan.

Näyttely valtaa museon koko neljännen kerroksen ja sisältää installaation, joka keskustelee museon kuuluisan valencialaisen 1700-luvun keittiön kanssa.

– Haapaniemi on moderni William Morris. Hänen työnsä on upeata, toteaa Sofia Rodríguez, Madridin museonjohtaja.

– Henkilökunta onkin ihastunut näyttelyyn ja se on museovalvojien suosikkipaikka. Kävijät kommentoivat, että he haluavat saada itselleen näitä kauniita esineitä.

Madridin design-museo on tehnyt yhteistyötä Suomen Madridin-instituutin kanssa jo vuodesta 2009 järjestäen isoja näyttelyitä, muun muassa Alvar Aallon antologian ja 100 esinettä Suomesta.

Beyond the Wilderness -näyttely on esillä Madridissa 29.1.2023 asti. Näyttelyn yhteydessä järjestetään 12 työpajaa lapsille ja aikuisille sekä opastettuja kierroksia.

Lue myös: Museokorttia käytettiin tänä vuonna ennätyspaljon – näissä museoissa suomalaiset vierailivat

Kommentoi Facebookissa