Suomalainen syö kolme pullaa viikossa – lähes 8 kiloa konditoriatuotteita vuodessa

Suomalaiset söivät vuonna 2018 vähittäiskaupasta ja ravintoloista ostettua kahvileipää lähes 44 miljoonaa kilogrammaa.

Suomalaiset söivät vuonna 2018 vähittäiskaupasta ja ravintoloista ostettua kahvileipää lähes 44 miljoonaa kilogrammaa. (Kuva Leipätiedotus)

Kotimaisten tuotteiden osuus syödyistä herkuista on kasvanut jopa yli 10 prosentilla.

RUOKA Pullat ja leivokset maistuivat suomalaisille vuonna 2018. Niillä herkutellaan kuitenkin maltillisesti: vuosittain suomalainen syö vajaa 8 kg leipomoiden leipomaa kahvileipää ja konditoriatuotteita. Tämä tarkoittaa noin kolmea keskikokoista 50 gramman pullaa tai pientä kakkupalaa viikossa.

Leipätiedotus ry:n ylläpitämän kotimaisten leipomotuotteiden myyntitilaston ja Tullin tuontitilaston mukaan suomalaiset söivät vuonna 2018 vähittäiskaupasta ja ravintoloista ostettua kahvileipää lähes 44 miljoonaa kilogrammaa.

– Kahvileivän ja konditoriatuotteiden kulutus on säilynyt tasaisena koko 2010-luvun. Kotimaisten tuotteiden osuus syödyistä herkuista on kasvanut jopa yli 10 prosentilla vuoden 2019 alkupuoliskolla, kertoo tilastoinnista vastaava projektikoordinaattori Terhi Virtanen Leipätiedotuksesta.

– On vaikea sanoa, mistä näin suuri muutos johtuu. Ehkä kauppojen monipuolistunut tarjonta kotimaisissa kahvileivissä on saanut kotileipurit ostamaan leivonnaiset kaupasta leipomisen sijaan. Lisäksi yhä useampi kiinnittää varmasti huomiota tuotteen alkuperään, arvioi Virtanen.

Suomalaiset söivät viime vuonna reilu 5,5 kg kotimaisia kahvileipiä ja konditoriatuotteita, kun vuonna 2015 kotimaisten tuotteiden osuus oli vajaa 5 kg henkilöä kohden. Tuonnin osuus ostetusta kahvileivästä oli 32,5 prosenttia vuonna 2015. Viime vuonna osuus oli pudonnut hiukan alle 30 prosenttiin.

Lue myös: Suomalainen syö neljä palaa leipää päivässä – ja pullan joka kolmas päivä

Kommentoi Facebookissa