Suomelle ensimmäinen tappio – kunniakas sellainen

Suomi isännöi lentopallon EM-kisojen alkulohkoa Tampereella (Kuva: AOP)

Suomi isännöi lentopallon EM-kisojen alkulohkoa Tampereella. (Kuva AOP)

Venäjä voitti Suomen lentopallon EM-kisoissa 3-1, mutta Suomi laittoi olympiahopeajoukkueelle tiukasti kampoihin.

LENTOPALLO Suomen miesten lentopallomaajoukkue Veljekset avasi EM-kisaurakkansa kahdella voitolla, mutta kolmannessa ottelussa tuli tappio erin 1-3. Tappiota voi pitää kunniakkaana, kun vastassa oli Tuomas Sammelvuon valmentama Tokion olympialaisissa hopeaa voittanut Venäjä.

Ensimmäisessä erässä Suomi tarjoili venäläisille shokkihoitoa. Suomi voitti erän 25-22.

Siitä eteenpäin yllätys ei enää kantanut. Joukkueiden tasoero tuli selväksi. Venäjä voitti toisen erän 25-15, kolmannen 25-23 ja neljännen erän 25-17.

Tappio tuli, mutta paikoitelleen Suomi pystyi laittamaan Venäjän yllättävänkin koville. Suomi pelasi jopa erinomaisen ottelun.

EM-turnauksen Suomi on muutenkin aloittanut lupaavasti. Pohjois-Makedonian Suomi voitti keskiviikkona 3-1 ja Espanjan lauantaina 3-0.

Suomi pelaa alkusarjassa vielä tiistaina Hollantia vastaan ja keskiviikkona Turkkia vastaan. Jatkopaikka on lähellä, eikä kumpaakaan ottelua välttämättä tarvitse edes voittaa.

Edellisissä EM-kisoissa 2019 puhuttiin Suomen lentopallomaajoukkueen tason hiipumisesta ja päävalmentaja Joel Banksinkin pätevyys kyseenalaistettiin. Nyt on nähtävissä, että kehitystä on parissa vuodessa tapahtunut.

Tampereella kotikenttä tuo Suomelle tietysti etua. Siitä huolimatta Veljekset on toistaiseksi ylittänyt EM-kisoissa odotukset.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomelle upea lentisvoitto – Espanja nurin kolmessa erässä!

Kommentoi Facebookissa