Suomelle tyly tappio EM-lentopallossa – ”Oppimiskokemus”

Suomi pelaa naisten lentopallon EM-kisoissa toista kertaa peräkkäin (Kuva AOP)

Suomi pelaa naisten lentopallon EM-kisoissa toista kertaa peräkkäin. (Kuva AOP)

Suomi hävisi lentopallon EM-kisoissa Hollannille erin 0-3.

LENTOPALLO Suomen naisten lentopallomaajoukkue joutui EM-kisoissa perjantaina kovaan kyytiin, kun vastaan tuli Hollanti. Suomella ei ollut ottelussa paljoa jakoa hollantilaisten voitettua ottelun suoraan kolmessa erässä.

Ensimmäisen ja toisen erän Hollanti voitti 25-10. Kolmas erä päättyi Hollannin hyväksi 25-18.

Suomen hyökkäysprosentti oli lopulta 56 ja Suomen 23. Torjunnat Hollanti voitti 13-3.

Suomen tehokkain pelaaja oli toisessa erässä hakkuriksi siirretty Suvi Kokkonen (8/+1). Kaikkiaan Suomi pystyi tekemään koko ottelussa 24 omaa pistettä.

– Se oli oppimiskokemus. Ero hyökkäys- ja torjuntapelissä varmasti näkyi jokaiseen vastaanottimiin asti. Tyytyväinen pitää olla kolmannen erän pätkiin, joissa haastettiin ja väännettiin sillä tavalla, kun pitääkin näissä peleissä tehdä, kommentoi Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Valtaosan ottelusta Suomi oli Hollannin kanssa helisemässä. Kangasniemi painottaa, että kokemusta tarvitaan enemmän.

– Voittoa lähdetään aina hakemaan. Etsitään toimivia kombinaatioita ja tänään siihen oli enemmän tilaisuuksia. Tarvitsemme koko joukkueena pelaamista, se on tämän joukkueen tavaramerkkejä. Tänään sitä nähtiin jo kolmannessa erässä. Hollannin tekemisessä näkyi sen kokemus samalla rungolla monista kisoista. Harva tulee ensimmäisiin kisoihin todella kovana pelaajana.

Avausottelussaan torstaina Suomi oli hävinnyt Ruotsille erin 2-3. Lauantaina vastaan Suomelle tulee Ukraina, joka avausottelussaan hävisi Hollannille kolmessa erässä. Ensi maanantaina Suomi kohtaa Turkin ja tiistaina turnauksen emäntämaan Romanian.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ikävä takaisku – Ruotsi voitti Suomen ensi kertaa 25 vuoteen

Kommentoi Facebookissa