Ikävä takaisku – Ruotsi voitti Suomen ensi kertaa 25 vuoteen

Suomi pelaa naisten lentopallon EM-kisoissa toista kertaa peräkkäin (Kuva AOP)

Suomi pelaa naisten lentopallon EM-kisoissa toista kertaa peräkkäin. (Kuva AOP)

Ruotsi voitti Suomen lentopallon naisten EM-kisoissa erin 3-2. Voitto oli Ruotsille ensimmäinen Suomesta sitten vuoden 1996.

LENTOPALLO Suomen naisten lentopallomaajoukkue koki EM-kisojen avausottelussaan Romanian Cluj-Napocassa pahan takaiskun. Ruotsi vei voiton suomalaisista erin 3-2, mikä hankaloitti Suomen jatkopaikkamahdollisuuksia huomattavasti.

Suomi voitti ensimmäisen erän 26-24 ja toisen 25-17. Sitten Ruotsi nappasi kolme erävoittoa pistein 25-19, 27-25 ja 15-13.

Ruotsin vaarallinen hakkuri Isabelle Haak teki ottelussa 42 pistettä, kun Ruotsin muiden pelaajien yhteispistemääräksi tuli 38. Hyökkäyksiä Haakille 71 kappaletta, joista hän päätti pisteiksi 24.

Suomen tehokkain oli upeat 20/+15 kerännyt keskipelaaja Anna Czakan. Hakkuri Piia Korhonen (19/+12) pelasi hänkin hyvillä tehoilla.

– Pahus, ”Haakki” pääsi peliin mukaan juurikin viimeisellä sekunnilla. Ruotsi tarvitsi tänään häneltä juurikin tällaisen pelin voittaakseen. Heillä oli alussa vähän jännitystä vastaanoton sekä passarin kanssa. Siinä kohtaa olimme kyllä hyvin hereillä joukkueena ja sillä ne kaksi ensimmäistä erää tulivat kotiin, kommentoi Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Ruotsi alkoi saada vastaanottoansa kuntoon ja sen myötä laidoista alkoi sitten pallo kuolla. Sittenhän se lopussa päätyi siihen, että pallo sinne ja toinen tänne niin olisi tulos ollut toisin päin. Sitä se on kahden tasaisen joukkueen pelatessa, Kangasniemi jatkoi.

Ruotsille voitto oli EM-tasolla ensimmäinen vuoden 1971 jälkeen. Ruotsin edellinen voitto Suomesta oli puolestaan ensimmäinen 25 sitten vuoden 1996.

Suomi sai Ruotsi-ottelusta yhden pisteen, joka jaetaan häviäjälle, jos ottelu kestää viisi erää. Jatkomahdollisuuksia ei ole menetetty, mutta jatkopaikka vaatii ainakin kahta otteluvoittoa.

Seuraavaksi Suomi kohtaa perjantaina Hollannin. Lauantaina vastaan Suomelle tulee Ukraina, maanantaina Turkki ja tiistaina Romania.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen lentopallo mittaa tasonsa – naiset ja miehet EM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa