Suomen jalkapallomaajoukkue lähtee MM-kisoihin – U17-tytöt voittivat EM-pronssia!

U17-tyttöjen tuleva MM-kisamatka marraskuussa Uruguayhin on historiallinen suomalaisessa jalkapalloilussa.

U17-tyttöjen tuleva MM-kisamatka marraskuussa Uruguayhin on historiallinen suomalaisessa jalkapalloilussa. (Kuva Suomen Palloliitto)

Pikkuhelmarit sijoittuivat Liettuan EM-lopputurnauksessa kolmanneksi voitettuaan Englannin.

JALKAPALLO Liettuassa käydyissä U17-tyttöjen EM-lopputurnauksessa koettiin riemukkaita hetkiä pronssiottelun loppuvihellyksen jälkeen. Pikkuhelmareiden maajoukkue sijoittui upeasti kolmanneksi kaatamalla Englannin lukemin 2–1.

Voitto tarkoittaa myös sitä, että Suomi etenee EM-turnauksen finalistien Espanjan ja Saksan kanssa marraskuussa Uruguyassa pelattaviin ikäluokan MM-kisoihin.

Alku näytti vaikealta, Englanti siirtyi jo 12. minuutin kohdalla johtoon Jessica Parkin maalilla. Annika Huhta tasoitti kuitenkin heti toisen ottelupuoliskon aluksi 46. minuutilla.

Englanti oli lähellä tasoitusta, kun Jessica Park laukoi tolppaan, mutta Jenni Kantanen onnistui viemään Pikkuhelmarit johtoon viisitoista minuuttia tasoitusmaalista. Lopussa Englanti hyökkäsi vahvasti, mutta Suomen maalivahti Anna Koivunen venyi ilmiömäisesti pallon tielle.

– Englanti pisti kaikki likoon ja sai pari hienoa keskitystä aikaan, en tiedä oliko tuurilla vai taidolla kun onnistuin torjumaan, joukkueen luottopelaaja Anna Koivunen kommentoi tärkeitä loppuhetkien venymisiään ottelun jälkeen.

Anna Koivunen tunnusti klassisesti olevansa onnellinen mutta väsynyt, joukkueen matka on ollut pitkä mutta palkitseva. EM-pronssimitalien lisäksi U17-tyttöjen tuleva MM-kisamatka marraskuussa Uruguayhin on historiallinen suomalaisessa jalkapalloilussa tässä ikäluokassa.

Lue myös: Naisten jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja – ”Meillä on vauhtia ja voimaa”

Kommentoi Facebookissa