Suomen suurlähetystön henkilökunta evakuoidaan Kabulissa – Suomen kansalaisia on kehotettu poistumaan maasta

Ulkoministeriö on kehottanut kaikkia Suomen kansalaisia poistumaan maasta.

Ulkoministeriö on kehottanut kaikkia Suomen kansalaisia poistumaan maasta. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Myös operaatio Suomen valtiolle työskennelleiden afgaanien kuljettamiseksi jatkuu.

AFGANISTAN Ulkoministeriö kertoo, että Afganistanin turvallisuustilanteen johdosta Suomen Kabulin-suurlähetystöllä ei ole enää toimintaedellytyksiä. Tämän johdosta suurlähetystö suljetaan toistaiseksi.

Edustuston diplomaattinen henkilökunta on evakuoitumassa maasta. Edustuston sulkeminen tarkoittaa, että edustusto ei ole avoinna yleisölle ja edustuston tavanomainen toiminta on keskeytetty. Talibanit ovat vallanneet maan lähes kokonaan ja ainoastaan osia pääkaupunki Kabulista on enää hatarasti hallituksen valvonnassa.

Ulkoministeriö on kehottanut kaikkia Suomen kansalaisia poistumaan maasta. Ulkoministeriö on ollut yhteydessä Afganistaniin matkustusilmoituksen tehneisiin Suomen kansalaisiin ja Suomessa pysyvästi asuviin ulkomaalaisiin. Ulkoministeriö avustaa konsuliapua pyytäneitä mahdollisuuksien mukaan.

Suomen kansalaisten evakuoinnin ja valtioneuvoston päätöksen mukaisen operaation valmistelu Suomen valtiolle työskennelleiden afgaanien kuljettamisesta jatkuu yhteistyössä muiden viranomaisten kesken.

Lue myös: Valtioneuvosto täydensi Afganistan-päätöstään – Suomi ottaa vastaan 40 henkilöä enemmän

Kommentoi Facebookissa