Valtioneuvosto täydensi Afganistan-päätöstään – Suomi ottaa vastaan 40 henkilöä enemmän

Kabulin odotetaan päätyvän nopealla aikataululla talibanien hallintaan.

Afganistan ja maan pääkaupunki Kabul ovat nyt talibanien hallinnassa. (Kuva Fotolia)

Henkilöt ovat entisiä ja nykyistä työntekijöitä sekä heidän perheenjäseniään.

AFGANISTAN Valtioneuvosto on päättänyt ylimääräisessä istunnossa, että Afganistanista Suomeen voidaan ottaa vielä enintään 40 nykyistä ja entistä työntekijää mukaan lukien heidän perheensä. Tämä täydentää aikaisempaa päätöstä 130 henkilön ottamisesta Suomeen. Näin ollen Suomeen voidaan tuoda Afganistanista 170 henkilöä.

Ulkomaalaislain 93 §:n nojalla valtioneuvosto päätti, että Suomi ottaa aiemmin tehdyn päätöksen lisäksi vielä enintään viisi nykyistä Suomen Kabulin-edustuston Afganistanista palkkaamaa työntekijää mukaan lukien heidän perheensä sekä enintään 35 Suomen Kabulin-edustuston kanssa 1.1.2016 – 31.12.2020 välisenä aikana työsuhteessa ollutta henkilöä mukaan lukien heidän perheensä.

Kyse on henkilöistä, jotka ovat pyytäneet Suomen valtiolta ottamista Suomeen. Maahanmuuttovirasto huolehtii ensivaiheessa maahantulijoiden vastaanotosta Suomessa. Heille myönnetään oleskelulupa.

Sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ilmoitti maansa vetävän joukot pois Afganistanista elokuun loppuun mennessä, talibanit ovat vallanneet maasta suurimman osan ja merkittävistä kaupungeista ainoastaan pääkaupunki Kabul on enää hatarasti hallituksen valvonnassa.

Kansainvälisen yhteisön huoli Afganistanissa on erityisesti naisten ja tyttöjen asemasta ja turvallisuudesta tulevaisuudessa. Useat maat evakuoivat kiireellä lähetystöjään ja kansalaisiaan Afganistanista.

Lue myös: Viranomaisille työskennelleitä afganistanilaisia Suomeen 130 henkilöä – erityinen humanitaarinen peruste

Kommentoi Facebookissa