Suomen U17-futistytöt saivat pisteen – Pikkuhelmarit päättivät MM-lopputurnauksen tasapeliin

Suomen U17-joukkue taisteli Uruguayta vastaan 1–1-tuloksen Aino Vuorisen maalilla.

Suomen U17-joukkue taisteli Uruguayta vastaan 1–1-tuloksen Aino Vuorisen maalilla. (Kuva SPL)

Suomi sijoittui MM-lopputurnauksessa lohkonsa kolmanneksi Uruguayssa.

JALKAPALLO Suomi avasi pistetilinsä tyttöjen U17 MM-lopputurnauksen päätöspelissään. Joukkue taisteli Uruguayta vastaan 1–1-tuloksen. Ottelun alku oli Suomelle vaikea, mutta joukkue paransi pelin edetessä.

Päävalmentaja Marko Saloranta joutui tekemään jo puolen tunnin kohdalla ensimmäisen vaihtonsa, kun Kaisa Juvonen tuli vamman vuoksi sivuun ja tilalle juoksi Nea Silvola. Uruguay otti peliä jälleen haltuunsa puoliajan loppua kohden mutta ei onnistunut maalinteossa, joten tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Sharon Lopez katkaisi Jenni Kantasen nopean hyökkäysyrityksen varoituksen arvoisesti heti toisen 45-minuuttisen alussa. Kantanen taisteli 16-alueen rajan tuntumassa pallon Annika Huhdalle, joka jatkoi sen edelleen oikealle Aino Vuoriselle. Hyökkääjä liikkui hyvin linjassa, murtautui eteenpäin ja laukoi Suomen 1–0-johtoon 51. minuutilla.

Uruguay alkoi kuitenkin pian viritellä kiriään. Emäntämaa sai tukun vaarallisia erikoistilanteita, mutta Suomi kesti aina 79. minuutille saakka. Suomi ei saanut purettu pelivälinettä omalta alueeltaan ja Esperanza Pizarro laukoi pallon oikeaan yläkulmaan.

Molemmilla oli lopussa paikkansa. Päävalmentaja Marko Saloranta myönsi, että päivän ottelu oli kaikkea muuta kuin helppo.

– Kotijoukkue sai mitä halusi, eli pelin rytmin rikki. Koko ajan tuli vapaapotkuja. Hukkasimme edelleen palloa liian helposti ja vastustaja sai siitä virtaa. He halusivat iskeä vastaan, he olivat niissä vaarallisia, luotsi kertasi Ylen tv-lähetyksen haastattelussa.

Suomi sai lohkon kolmesta ottelusta pisteen ja sijoittui kolmanneksi. Lohkon voitti Ghana ja toinen oli Uusi-Seelanti. Uruguay jäi viimeiseksi.

– Tavoitteemme olivat kovemmat. Tulokseen olemme pettyneitä ja pystymme myös pelaamaan paremmin. Ghana-ottelun toinen puoliaika oli hyvä ja tänään oli hyviä pieniä pätkiä. Kokonaisuutena kun ajattelemme ennakko-odotuksia, niin halusimme enemmän, Saloranta myönsi.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: U17-tyttöjen taival päättyy jalkapallon MM-kisoissa – ”Kopissa ei puhuttu yhtään mitään”

Kommentoi Facebookissa