U17-tyttöjen taival päättyy jalkapallon MM-kisoissa – ”Kopissa ei puhuttu yhtään mitään”

Suomi pelaa kisojen viimeisen ottelunsa tiistaina Maldonadossa isäntämaata vastaan.

Suomi pelaa kisojen viimeisen ottelunsa tiistaina Maldonadossa isäntämaata vastaan. (Kuva SPL)

Pikkuhelmareiden pelaajat pettyivät, mutta viimeiseen peliin ei ole ongelmia latautua.

JALKAPALLO Suomen U17-tytöt joutuivat myöntämään Uruguayn MM-kisojen toisessa ottelussaan Ghanan paremmakseen 3–1 (2–0)-lukemin.

Ghana sai otteluun unelma-alun. Suomi epäonnistui purussa ja pallo ajautui Millot Pokuaalle, joka laukoi 1–0-lukemat. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin ghanalaispelaaja keskitti oikealta ja löysi maalin edestä Mukarama Abdulain, joka puski etukulmaan 2–0-osuman.

Suomi loi muutamia lupaavia hyökkäyksiä, mutta kunnon tekopaikoille pääsy oli vaikeaa. Toiselle puoliajalle Suomi tuli sisuuntuneena. Vajaan tunnin kohdalla Suomen maalivahti Anna Koivunen joutui kuitenkin esittämään huipputorjunnan, kun ghanalaiset pääsivät läpiajoon. Pian tämän jälkeen pallo kävi Suomen maalin ylärimassa.

Ottelun lopussa nähtiin paljon tapahtumia. Juuri vaihdosta sisään tullut Vilma Koivisto laukoi tulisesti 75. minuutilla. Maalivahti torjui, mutta pudotti pallon eteensä. Jenni Kantanen ehti terävimmin jatkopalloon ja teki Suomen avausmaalin kisoissa.

Kantanen oli iskeä toisen heti perään. Annika Huhta tarjoili kulman ja ghanalaispelaaja purki Kantasen laukauksen maaliviivalta. Kaisa Juvonen nousi topparin tontiltaan läpi kentän, mutta laukoi yli maalin.

Grace Animah antoi 86. minuutilla vapaapotkun oikealta ja maalille kiertävä keskitys yllätti täysin Koivusen. Pallo painui maaliin ja Ghana siirtyi 3–1-johtoon. Suomi ei lannistunut, mutta lukemat säilyivät tulostaululla.

– Olisimme ehkä ansainneet vähän enemmän. Pelaajat eivät jättäneet kentälle mitään kun he kävelivät koppiin. Siinä on kaksi asiaa mitä enempää en voi pelaajilta pyytää. Mikään ei jäänyt kaivelemaan, vaikka tulos on raaka, päävalmentaja Marko Saloranta ruoti Ylen haastattelussa.

Suomen jatkopaikka ei ollut enää omissa käsissä. Uruguay ei kuitenkaan onnistunut yöllä Suomen aikaa voittamaan Uutta-Seelantia, joten Suomi pelaa kisojen viimeisen ottelunsa tiistaina Maldonadossa isäntämaata vastaan.

– Olen pelaajistamme äärettömän ylpeä. Kenenkään ei tarvitse varmasti koti-Suomessa hävetä näiden pelaajien puolesta, liikuttunut luotsi totesi.

Keskikenttäpelaaja Annika Huhta kuvaili ottelun jälkeen Pikkuhelmareita poikkeukselliseksi joukkueeksi.

– Kopissa ei puhuttu yhtään mitään, eikä siinä tarvinnutkaan sanoa mitään. Olen pelannut monessa joukkueessa, mutta en koskaan tällaisessa. Kaikki haluavat voittaa niin paljon, ja häviäminen tällä joukkueella on kamalinta mitä voi olla.

Jenni Kantanen vakuutti, että Suomella ei ole ongelma latautua viimeisen peliin, vaikka mahdollisuudet jatko-otteluihin ovat menneet.

– Ei meille tarvitse erikseen hehkuttaa, että olemme MM-kisoissa. Me pelaamme aina voitosta rohkeasti omaan pelitapaamme luottaen. Koimme äsken yhdessä karvaan tappion, mutta joukkuehenkeen kuuluu se, että tsemppaamme toisiamme eteenpäin myös tappion hetkellä.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: U17-tytöt avasivat MM-kisat maalin tappiolla – ”Tarvitsemme kaksi voittoa, niin homma jatkuu”

Kommentoi Facebookissa