U17-tytöt avasivat MM-kisat maalin tappiolla – ”Tarvitsemme kaksi voittoa, niin homma jatkuu”

Jenna Topra suojaa palloa, mutta Uusi-Seelanti vei arvokkaan avausvoiton MM-kisoissa.

Jenna Topra suojaa palloa, mutta Uusi-Seelanti vei arvokkaan avausvoiton MM-kisoissa. (Kuva SPL)

Loppukiri ei riittänyt ja Uusi-Seelanti vei lohkon ensimmäiset MM-pisteet.

JALKAPALLO Suomen U17-tytöt joutuivat tyytymään MM-lopputurnauksen avausottelussaan Uruguayssa tappioon 0–1 (0–1) -lukemin Uudelle-Seelannille.

Uusi-Seelanti otti tapahtumat haltuunsa pelin edetessä ja sai muutaman vaarallisen tilanteen aikaan Suomen maalille muun muassa kulmapotkuista. Ottelun avausmaali nähtiin vielä ennen puoliaikaa 41. minuutilla, kun Kelli Brown laukoi hieman vasemmalta oikeaan yläkulmaan.

Suomen maalivahti Anna Koivunen oli tilanteessa mukana, mutta laukaus oli niin hyvä, ettei suomalaisvahti siihen ehtinyt. Koivunen pelasi kuitenkin vahvan ottelun ja piti Suomen mukana taistossa. Toinen puoliaika oli maaliton.

Pikkuhelmareiden loppukiri ei näin riittänyt ja Uusi-Seelanti vei lohkon ensimmäiset MM-pisteet.

– Vastustaja halusi hyökätä nopeasti ja luoda paikkoja erikoistilanteista. Yksi kaukolaukaus meni sisään, jonka jälkeen meidän peli meni tosi vaikeaksi. Emme saaneet hyökkäyspeliin rytmiä. Muutamia paikkoja kyllä, mutta jäimme parhaasta tasostamme, päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi Ylen haastattelussa.

– Tilanne on nyt sama kuin oli EM-kisoissa, hävisimme silloin Saksaa vastaan avauspelin. Tarvitsemme kaksi voittoa, mutta kun ne saamme, niin homma jatkuu, Saloranta loi uskoa.

Pikkuhelmarit kohtaa seuraavaksi Ghanan perjantaina 16.11. klo 21 Suomen aikaa.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: Suomen jalkapallomaajoukkue lähtee MM-kisoihin – U17-tytöt voittivat EM-pronssia!

Kommentoi Facebookissa