Suomi selvitti tiensä salibandyn MM-välieriin – ”Aika lailla odotettua”

Suomi tuulettaa salibandyn MM-kisoissa. (Kuva Salibandyliitto)

Suomi kukisti salibandyn MM-puolivälieräottelussa Slovakian 5-1. Perjantaina välieräottelussa Suomi kohtaa Tshekin.

SALIBANDY Suomi otti salibandyn miesten MM-kisojen puolivälieräottelussa helpohkon voiton Slovakiasta maalein 5-1. Slovakia pääsi 1-2 -tilanteeseen, mutta varsinaisesti Suomen voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

Ensimmäisessä erässä Ville Lastikka ja Rasmus Kainulainen maalasivat Suomen 2-0 -johtoon. Slovakia nousi toisessa erässä maalin päähän, mutta vain minuuttia myöhemmin Peter Kotilainen teki Suomen kolmannen maalin.

Toisen erän lopulla Kotilainen teki illan toisen maalinsa. Sami Johansson sinetöi loppulukemat 5-1:een kolmannessa erässä.

Suomen joukkueen päävalmentaja Petteri Nykky oli ihan tyytyväinen.

– Aika lailla odotettua. Vähän hötkyttiin alussa, kun oli mukamas kiire mutta sen jälkeen ihan hyvää pallomalttia, jaksettiin pyörittää ja pidettiin kaveri pois pallolta mahdollisimman paljon, Nykky sanoi Salibandyliiton tiedotteessa.

Nykky oli tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin. Hyökkäyspelissä olisi hänen mielestään voinut olla tehokkaampikin.

– Sitten kun heillä oli pallo, ei laskettu sieltä vaarallisille paikoille. Ehjä peli, pystyttiin pitämään palloa ja saatiin se, mitä haluttiin tästä pelistä. Vähän tehtiin vastustajan maalivahdista hyvä, olisi tarvittu enemmän maskia, kun hän koppasi palloa aika hyvin.

Suomi kohtaa perjantaina välieräottelussa Tshekin, joka omassa puolivälierässään murskasi Latvian 9-1. Suomen ja Tshekin ottelu alkaa perjantaina kello 18.45.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi voitti lohkonsa MM-salibandyssa – naisille harmittava finaalitappio

Kommentoi Facebookissa