Suomi varmisti voitollaan sijoituksen MM-alkusarjan kahden parhaan joukosta – ”On tässä ollut paikkoja”

Niko Mikkolan viimeistelemä Suomen toinen maali oli samalla miehen ensimmäinen maali maajoukkueessa

Niko Mikkolan viimeistelemä Suomen toinen maali oli samalla miehen ensimmäinen maali maajoukkueessa. (Kuva Leijonat/ Pasi Mennander)

Leijonien ei tarvitse matkustaa Kosicesta MM-kisojen puolivälieräottelua varten Bratislavaan.

JÄÄKIEKKO Suomi ja Ranska ottivat toisistaan mittaa MM-kisoissa sunnuntain myöhäisottelussa, jossa pidemmän korren vei Leijonat lukemin 3–0 (1–0, 1–0, 1–0). Voitollaan Suomi nappasi paikan alkusarjalohkon kahden parhaan joukosta, mikä tarkoittaa, ettei joukkueen tarvitse matkustaa Kosicesta torstain puolivälieräottelua varten Bratislavaan.

Suomalaismaalit kirjattiin Joel Kivirannalle, Niko Mikkolalle ja Jere Salliselle. Kiviranta ohjasi maalinsa avauserässä, Niko Mikkola lisäsi laukauksellaan Suomen johtoa heti toisen erän alussa ja Jere Sallisen rystynosto löysi tiensä Ranskan verkkoon, kun pelikello näytti aikaa 52.31. Kevin Lankinen piti Suomen maalin puhtaana. Leijonien joukkueenjohto totesi, että ottelussa tehtiin se mitä pitikin eli varmistettiin voitto.

Leijonien puolustaja Niko Mikkolan viimeistelemä Suomen toinen maali oli samalla miehen ensimmäinen maali maajoukkueessa. Maalintekijäksi Mikkola ei itseään suostunut pelin jälkeen kuitenkaan laskemaan, vaikka osuma tulikin.

– On tässä ollut paikkoja ja pää punaisena on painettu, nyt jäi ihan kiva fiilis. Kyllä maali aina maistuu.

Mikkola myös totesi, että puolustajilla on valmennuksen lupa nousta maalille tilaisuuden tullen.

– Silloin kun näkee paikan, yksi mies lisää hyökkäykseen mukaan niin se on heti vaarallisempaa. Kaikilla pakeilla on maalille aihiot ja sinne saa mennä kun paikka tulee.

Suomen seuraava ottelu on edessä tiistaina, alkusarjan päätöspelissä vastaan asettuu Saksa. Ottelu alkaa klo 13.15 Suomen aikaa.

  • Lähde Suomen Jääkiekkoliitto

Lue myös: Leijonat saalisti MM-kisoissa ensimmäisen voittonsa Iso-Britanniasta – ”Paketti pysyi tiiviinä loppuun asti”

Kommentoi Facebookissa