Suosikkikirjailija Lucinda Riley on kuollut – viimeisin kirja on myydyin romaani myös Suomessa

Lucinda Riley 1967–2021.

Lucinda Riley 1967–2021. (Kuva Catherine Gonsholt Ighanian)

Irlantilainen kirjailija tunnetaan ympäri maailman Seitsemän sisarta -sarjan menestyksestä.

KIRJALLISUUS Irlantilaissyntyinen suosittu kirjailija Lucinda Riley on kuollut 11.6.2021 perheensä ympäröimänä sairastettuaan syöpää neljän vuoden ajan. Suru-uutinen koskettaa myös Suomessa, jossa hän on tälläkin hetkellä luetuin ja kuunnelluin kirjailija käännetyssä kaunokirjallisuudessa.

Vuonna 1967 syntynyt Lucinda Riley oli taitava tarinankertoja, joka tunnetaan ympäri maailman huippusuosion saaneen Seitsemän sisarta -sarjan kirjailijana. Sarjan seitsemäs, toukokuussa ilmestynyt kirja Kadonnut sisar on tällä hetkellä myydyin romaani eri puolilla maailmaa, myös Suomessa.

– Yhteistyö Lucinda Rileyn ja hänen perheensä kanssa oli meille suuri ilo. Kirjailijasta säteili valoa ja elämänvoimaa, vaikka sairaudet koettelivat häntä. Hän kosketti kaikkia niitä, joita hän tapasi ja jotka lukivat hänen tarinoitaan, sanoo Rileyn suomalainen kustantaja Markus Lähdesniemi Bazar Kustannuksesta.

Lucinda Rileyn perhe haluaa välittää maailmalle kirjailijalta seuraavat sanat:

”Olen tuntenut matkallani niin tuskaa kuin iloakin, ja elämä on opettanut minulle, mikä on tärkeintä. Meillä on vain tämä hetki.”

Rileyn muista kirjoista on suomennettu tähän mennessä lisäksi neljä itsenäistä romaania. Hänen teoksiaan on käännetty jo lähes neljällekymmenelle kielelle ja myyty kymmeniä miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti.

Lue myös: Suomen Akatemia myönsi lähes 30 miljoonaa euroa – hankkeita koronaviruspandemiasta aina turvapaikanhakijoiden keholliseen kohtaamiseen

Kommentoi Facebookissa