Yhdeksän suomalaisurheilijaa valittiin Tokioon

Olympiarenkaat Tokion olympiastadionin edessä

Olympiarenkaat Tokion olympiastadionin edessä. (Kuva AOP)

Suomen Tokion olympiajoukkueessa on nyt 27 urheilijaa. Joukkueen lopullinen koko on 50 urheilijan tietämillä.

OLYMPIALAISET Suomen Olympiakomitean hallitus vahvisti perjantaina Huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat. Kisapaikka Tokioon myönnettiin yhdeksälle urheilijalle.

Valituiksi olympialaisiin tulivat ampumaurheilijat Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen (haulikko skeet), sulkapalloilija Kalle Koljonen (kaksinpeli), uimari Fanny Teijonsalo (50 metrin vapaauinti) ja yleisurheilijat Senni Salminen (kolmiloikka), Jarkko Kinnunen (50 kilometrin kilpakävely), Elmo Lakka (110 metrin aitajuoksu) sekä Reetta Hurske ja Annimari Korte (100 metrin aitajuoksu).

Suomen joukkueeseen on nyt valittu 27 urheilijaa. Olympiajoukkue täydentynee vielä noin 20-30 urheilijalla.

– Kevään ja alkukesän tulokset ovat olleet ilahduttavan hyviä laajalla rintamalla. Sulkapallon, uinnin ja ampumaurheilun EM-kisat sekä yleisurheilukauden avaus ovat tarjonneet hienoja suomalaishetkiä. Yleisurheilijoita on valittu nyt jo kymmenen, joten uskon vahvasti että Tokiossa nähdään selvästi suurempi yleisurheilujoukkue kuin Riossa 2016. Kokonaisuutena tavoittelemme noin 50 urheilijan olympiajoukkuetta Tokioon, ja keskitymme nyt rakentamaan urheilijoillemme parhaat mahdolliset olosuhteet kisakunnon viimeistelemiseen, kertoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki Olympiakomitean tiedotteessa.

Neljänsiin olympialaisiinsa valittu kilpakävelijä Jarkko Kinnunen, 37, kertoo, että Tokion kisoihin liittyy sekä iloa että haikeutta, sillä 50 kilometrin kilpakävelyssä ratkotaan olympiamitalit näillä näkymin viimeistä kertaa.

– Kyllä siihen liittyy paljon haikeita tunteita, että oma hieno laji katoaa kisaohjelmasta Tokion jälkeen. Mutta toki fokus on kisaa kohti mentäessä tiukasti omassa suorituksessa ja positiivisissa tunteissa, Kinnunen kertoo.

Kinnunen on ollut aiemmin mukana olympialaisissa jo kolme kertaa.

– Suomen edustaminen neljä kertaa olympialaisissa on enemmän kuin osasin jalasjärveläisenä pikkupoikana edes unelmoida. Että on saanut vetää siniristipaidassa täysillä ja omilla äärirajoilla – se on sanoin kuvaamattoman hienoa, Kinnunen tunnelmoi.

Moni suomalaisurheilija kokee Tokiossa olympialaisten tunnelman ensimmäistä kertaa. Ensimmäisiin olympialaisiinsa valmistautuva Fanny Teijonsalo kertoo, että valinta olympiajoukkueeseen toteuttaakin hänen pitkäaikaisen unelmansa.

– Tosi siistiä ja iso kunnia päästä mukaan olympiajoukkueeseen! Olympialaiset on varmaankin jokaisen urheilijan unelma ja nyt sitä pääsee toteuttamaan. Toki valinta antaa myös paljon luottoa omaan tekemiseen jatkoa ajatellen, Teijonsalo riemuitsee.

Teijonsalo on parantanut tänä vuonna tasoaan huomattavasti.

– Oikein hyvillä fiiliksillä lähden Tokioon. Kausi on jo ollut tähänastisen uran paras ja omaa tasoa on nostettu paljon, eli kivaa päästä nauttimaan kisaamisesta maailman kovimpia vastaan. Kisoista lähdetään hakemaan hyviä omia uinteja ja ennätyksiä. Toki erot on pieniä, mutta alkuerän onnistumisella semifinaalipaikan pitäisi olla ihan otettavissa, Teijonsalo toteaa.

Rullalautailija Lizzie Armanton valintaa olympialaisiin ei vielä vahvistettu. Hänen pääsynsä Tokioon sinetöityi käytännössä kuitenkin tällä viikolla, kun rullalautailun olympiapaikat lyötiin lukkoon rankingin perusteella. Armanto sai paikan naisten park-kisaan.

Armanto on Tokiossa Suomen merkittävimpiä mitalitoivoja.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Kohti Pekingin olympialaisia – apurahat myönnetty

Kommentoi Facebookissa