Susijengillä tuuria EM-kisojen lohkoarvonnassa – Henrik Dettmann tyytyväinen

Suomen Susijengi taistelee paikasta koripallon 2022 EM-turnaukseen

Suomen Susijengi saavutti paikan koripallon 2022 EM-turnaukseen. (Kuva AOP)

Suomen Susijengi pelaa alkulohkonsa 2022 EM-kisoissa Prahassa. Vastustajina ovat Tshekki, Serbia, Puola, Israel ja Hollanti.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi on syyskuussa 2022 mukana EM-kisoissa viidettä kertaa peräkkäin. Torstaina Suomi arvottiin Tshekin pääkaupungissa Prahassa pelattavaan alkulohko D:hen.

Arpaonni ei ollut Suomella huono. Susijengi kohtaa Prahassa Puolan, Israelin, Hollannin sekä suursuosikki Serbian ja isäntämaa Tshekin. Neljä parasta etenee lohkosta neljännesvälieriin ja Suomella pitäisi olla lohkosta siihen aivan realistiset mahdollisuudet.

Serbia on lohkon selkeä suosikki ja Hollanti selkeä heittopussi. Tshekki ja Puola ovat olleet viime vuosina nosteessa, mutta niiden kaataminen ei ole Suomelta epärealistinen tavoite. Israel on vahva koripallomaa, mutta ei selkeä suosikki Suomea vastaan.

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on lohkoarvonnan antiin tyytyväinen.

– Kyllä me vähän salaa toivoimme pääsevämme Prahaan, koska se on erinomaisen hieno kaupunki hyvin lähellä meitä. Uskomme, että nämä tekijät yhdessä EM-kisatarjonnan kanssa houkuttelee sankoin joukoin suomalaisia paikalle, Dettmann arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Näissä olosuhteissa voisimme hyvinkin muutaman vuoden takaisen Bilbaon faniennätyksen rikkoa, Dettmann jatkaa viitaten vuoden 2014 MM-kisoissa Espanjan Bilbaoon matkustaneeseen kymmeneen tuhanteen suomalaiskannattajaan.

Susijengi kohtaa Prahan EM-lohkossaan sekä vuosien aikana tutuksi käyneitä maita että yhden suomalaisyleisölle tuntemattomamman maan. Isäntämaa Tshekki ja lohkon suursuosikki Serbia ovat jengille tuttuja viime vuosien EM- ja MM-karsinnoista ja Israel ja Puola menneistä EM-kisoista, kun taas Hollannin Suomi on kohdannut viimeisen 20 vuoden aikana vain kerran.

– Erittäin laadukas lohko, mutta eipä Euroopassa muuta olekaan kuin laadukkaita joukkueita. Kun kerran EM-kisojen ulkopuolelle jäi maita kuten Latvia, Montenegro ja Ruotsi, se tarkoittaa, ettei tällä tasolla ole ilmaisia lounaita, Dettmann arvioi.

– Ainahan sitä voi jotain vastustajaa samaan lohkoon toivoa, mutta otamme vastaan ne maat, jotka arvonta antaa ja kentälle päästessämme keskitymme antamaan vähän enemmän kuin ottamaan.

Georgia sai Tbilisissä pelattavaan A-lohkoon seurakseen Espanjan, Turkin, Venäjän, Belgian ja Bulgarian. Saksa kohtaa Kölnin B-lohkossa Slovenian, Liettuan, Ranskan, Unkarin ja Bosnia-Hertsegovinan. Italia mittelee puolestaan Milanon C-lohkossa Kreikkaa, Kroatiaa, Ukrainaa, Britanniaa ja Viroa vastaan.

Koripalloliiton toimistolla on jo pyörät pyörimässä syksyn 2022 kiivaasti odotetun koripallojuhlan varalta. Koripalloliiton tavoitteena on varmistaa suomalaisfaneille oma lippukiintiö ensi vuoden EM-kisoihin.

Aiempien arvokisojen tapaan Koripalloliitto toimii yhteistyössä Suomen koripallomaajoukkueen kannattajayhdistyksen sekä matkustuskumppaninsa Elämys Sportin kanssa varmistaakseen, että tiedossa on jälleen ikimuistoinen EM-kisakokemus kaikille susifaneille.

– Susijengin ja fanien yhteiset retket ja hetket arvokisoissa ovat saaneet vuosien saatossa legendaarisia mittasuhteita. Niistä kerrotaan jälkipolville ja kukapa ei sellaisia haluaisi lisää, hymyilee Susijengin joukkueenjohtaja Mika Mäkelä.

– Olemme jo ennakkoon olleet yhteyksissä EM-isäntiimme ja ilmaisseet halumme auttaa suomalaisfaneja olemaan runsain joukoin läsnä Susijengin tukena, nauttimassa tunnelmasta ja luomassa sitä. Tiedotamme faniyhdistystä, matkakumppaniamme sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajia lippuneuvotteluista.

EM-kisat järjestetään 1.-18. syyskuuta 2022. Alkulohko Prahassa pelataan 1.-7./8. syyskuuta välisenä aikana, jonka jälkeen pudotuspelit jatkuvat Berliinissä 10. syyskuuta 2022.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Salon Vilpas Suomen mestari – Teemu Rannikon uralle mahtava päätös

Kommentoi Facebookissa