Suurta unelmaansa metsästävä Belgia tiputti Portugalin

Belgia voitti EM-kisojen neljännesvälieräottelussa Porgugalin 1-0. (Kuva Fran Santiago / UEFA)

Belgia voitti EM-kisojen neljännesvälieräottelussa Porgugalin 1-0. (Kuva Fran Santiago/ UEFA)

Belgia voitti Portugalin 1-0 ja saavutti paikan EM-futiksen puolivälieräotteluun Italiaa vastaan.

JALKAPALLO Belgia eteni jalkapallon EM-kisojen puolivälieriin voitettuaan sunnuntaina Sevillassa pelatussa neljännesvälieräottelussa Portugalin 1-0. Thorgan Hazardin upeasta kaukolaukauksesta syntynyt maali jäi ottelun ratkaisuksi.

– Se tilanne oli maalivahdille vähän outo. Kokeilin onneani. Oli onnea, että meni sisään. Se maali vei meidät jatkoon. Se oli unelma, Hazard kommentoi maaliaan.

Hazard arveli, että maali oli hänen uransa upein toistaiseksi’.

– Luulen niin, että se varmaankin on. Hyvin vahva tunne. Pelasin maani puolesta ja olemme jatkossa. Puolustimme hyvin toisella puoliajalla. Olisimme voineet pitää enemmänkin palloa, mutta ei ole helppoa pelata Euroopan mestaria vastaan.

Belgian päävalmentaja Roberto Martinez katsoi joukkueensa pelanneen hienon taktisen ottelun.

– Tänään ei ollut kyse, kuinka hyviä olemme, vaan siitä, miten Portugali pystyi meitä satuttamaan. Pelasimme ensimmäisellä puoliajalla hyvin. Teimme maalin. Toisella puoliajalla piti puolustaa. Joukkueeni pelasi taktisesti erittäin hyvin, vaikka olisimme voineet pitää palloa enemmän, Martinez sanoi.

Martinezin mukaan kyse oli joukkueen kypsyydestä. Kärsivällisyys tuotti tulosta.

– Tämä antaa paljon tyydytystä. Tässä pelissä oli elementtejä, miten voittava joukkue pelaa.

Belgialle tuli myös huonompia uutisia. Kevin De Bruyne ja Eden Hazard loukkaantuivat jälleen.

– Se oli paha taklaus. Kevin De Bruynen tilanne selviää 48 tunnin sisällä. Eden Hazardilla on lihasvamma, Martinez taustoitti.

Belgia jatkaa siis puolivälieriin, joissa vastaan tulee ensi perjantaina Münchenissä Italia.

– Tämän joukkueen taito on tiedossa. Tänään kyse oli kurinalaisuudessa. Joukkueeni osoitti tänään kurinalaisuutta ja taitoa pelin voittamisessa. Tämä peli osoitti, että olemme parantaneet. On uskomatonta, miten pelaajat ovat sitoutuneet maajoukkueeseen, Martinez totesi tilanteesta.

Portugalin valmentaja piti tulosta epäreiluna

Portugali voitti 2016 jalkapallon EM-kultaa, mutta 2021 maa sai EM-kisoissa lähteä laulukuoroon jo neljännesvälierävaiheessa. Portugalin päävalmentaja Fernando Santos katsoi joukkueensa pelanneen Belgiaa vastaan hyvän ottelun.

– Tulos on epäreilu, mutta tämä on jalkapalloa. Me emme tehneet maalia ja he tekivät. Alussa he hallitsivat, 10-15 minuutissa löysimme vahvuutemme. Pelaajani pelasivat vahvalla mentaliteetilla. Meillä oli 29 laukausta, osuimme tolppaan ja olimme vaarallisia, Belgialla oli kuusi laukausta. Meillä oli hyviä paikkoja, Santos sanoi.

Fernando Santosin mukaan Portugali on voittanut otteluita, vaikka olisi laukonut paljon vähemmän.

– Joissain peleissä meillä oli vähemmän paikkoja ja voitimme. Olemme pettyneitä. Mutta tämä on jalkapalloa. Nyt odotamme MM-kisoja.

Thorgan Hazardin komea laukaus ensimmäisen puoliajan lopulla koitui Portugalin tuhoksi. Fernando Santos antoi ymmärtää, ettei sitä voinut estää.

– Se oli laukaus boksin ulkopuolelta. Emme pysty kontrolloimaan kaikkea. Emme antaneet heidän käyttää vaarallisimpia asioita. Sitten tuli kaukolaukaus. Mutta tämä on jalkapalloa.

Cristiano Ronaldon Belgian puolustus piti kurissa. Fernando Santos katsoi Ronaldon pelanneen hyvin.

– Hän ei tehnyt maalia tänään, mutta teki viisi tässä turnauksessa. Mielestäni Ronaldo ei ollut täällä ongelma.

Fernando Santosin mielestä Portugalilla oli tälläkin kerralla hyvät mahdollisuudet EM-kultaan.

– Joukkueeni pelasi mahtavan pelin. Teimme kaikkemme, jotta tuottaisimme iloa portugalilaisille. Olisimme ansainneet voiton. Olemme surullisia. Pystymme voittamaan minkä tahansa joukkueen.

Kolme vuotta sitten Portugali hävisi MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Uruguaylle. Fernando Santosin mukaan Belgia-ottelu muistutti sitä ottelua.

– Tämä oli samanlainen juttu kuin MM-kisoissa neljännesvälierissä Uruguayta vastaan. Silloinkin oli epäreilu tulos. Mutta kaikki tunnemme ylpeyttä näitä pelaajia kohtaan. Kaikkien portugalilaisten pitäisi olla ylpeitä siitä, mitä nämä kaverit tänään esittivät.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Iso yllätys – Tshekki tiputti Hollannin EM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa