Synkkä tappioputki vuoden alkuun – juna karkaamassa Lauri Markkaselta

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen Chicago Bulls ajautui tappioputkeen. Toiveet pudotuspelipaikasta ovat hupenemassa.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa koripallon NBA-liigassa keskiviikkona. New Orleans Pelicans kukisti Chicagon kotonaan 123-108.

Markkanen heitti 14 pistettä. Suomalaisen tilastoihin merkittiin myös neljä levypalloa ja yksi syöttö. Hänelle vihellettiin viisi virhettä.

Markkanen upotti kahdeksasta kolmen pisteen heitostaan kaksi. Kaikki pelitilanneyritykset merkittiin 4/13. Hän laittoi viidestä vapaaheitostaan neljä sukkaan.

Markkanen ei mitenkään häikäissyt, mutta ei varsinaisesti pelannut huonoakaan ottelua. Chicagon ongelmat olivat heikossa puolustuspelissä, kuten tappioputken aiemmissakin otteluissa.

Viiden ottelun tappioputki on Chicago Bullsin kauden pisin. Jos joulukuussa joukkueen tilanne näytti paremmalta, on tammikuun alussa optimismi kadonnut.

Chicago on voittanut kauden 38 ottelustaan 13. Läntisen konferenssin puolella pelaavan New Orleansin lukemat ovat samat. Lännessä taso on vain kovempi, sillä Pelicans on läntisen konferenssin sarjataulukossa toiseksi viimeisenä.

Chicago on Itäisessä konferenssissa sijalla 11. Viimeisellä playoff-paikalla majailevan Brooklyn Netsin saldo on 16 voittoa ja 20 tappiota.

Konferenssin Käytännössä Chicagolla olisi mahdollisuuksia nousta itäisessä konferenssissa seitsemänneksi. Tällä sijalla olevalla Orlando Magicilla on tilillään 18 voittoa ja 20 tappiota.

Nykyisen pelivireensä perusteella Chicagon pudotuspelimahdollisuudet eivät näytä kuitenkaan todennäköisiltä. Kesälomansa Markkanen saanee aloittaa jo huhtikuussa kolmannenkin NBA-kautensa jälkeen.

Pitkän kesäloman lisäksi Markkasen lohtuna on, että ura jatkuu Chicagossa ensi kaudellakin. Luvassa on myös palkankorotus.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkaselta vakuuttava esitys NBA:ssa – ”Hänen pitäisi olla sairaana useammin”

Kommentoi Facebookissa