Taas takapakkia – Olkiluoto 3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen sisäosissa on vaurioita

OL3 EPR:n säännöllinen sähköntuotanto on aikaisemmin ilmoitettu alkavaksi joulukuussa 2022. (Kuva TVO)

Asialla on todennäköisesti vaikutusta säännöllisen sähköntuotannon aloittamiseen.

YDINVOIMA TVO tiedottaa, että Olkiluoto 3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen sisäosissa on huolto- ja tarkastustöiden yhteydessä havaittu vaurioita. Asialla on todennäköisesti vaikutusta Olkiluoto 3:n koekäytön etenemiseen ja säännöllisen sähköntuotannon aloittamiseen.

Laitostoimittajakonsortioon kuuluvan Siemensin mukaan syöttövesipumppujen vaurioiden vaikutusta aikatauluun ei vielä tiedetä. TVO osallistuu aktiivisesti yhdessä laitostoimittajan kanssa selvitystyön edistämiseen. Aikatauluarvio valmistunee lähipäivinä.

Ydinvoimalan turbiinilaitoksella sijaitsevilla syöttövesipumpuilla pumpataan vesi syöttövesitankista höyrystimiin. Pumppujen vaurioilla ei ole vaikutusta ydinturvallisuuteen.

Laitostoimittaja on velvollinen viimeistelemään laitosyksikön valmiiksi laitostoimitus- ja kokonaissovintosopimusten mukaisesti. OL3 EPR:n säännöllinen sähköntuotanto on ilmoitettu aikaisemmin alkavaksi laitostoimittajalta saadun tiedon mukaan joulukuussa 2022.

Lue myös: Olkiluoto 3 ydinvoimala kytkettiin kantaverkkoon ongelmitta – toimintaa testataan muutamia kuukausia ennen kaupallista käyttöä

Kommentoi Facebookissa