Taitoluistelija Viveca Lindforsin ura on ohi

Viveca Lindfors voitti taitoluistelu-uransa viimeiseksi jääneessä kilpailussaan EM-pronssia

Viveca Lindfors voitti taitoluistelu-uransa viimeiseksi jääneessä kilpailussaan EM-pronssia. (Kuva AOP)

Taitoluistelija Viveca Lindfors lopettaa uransa selkävaivojen takia. Myös opiskelupaikan saaminen vaikutti päätökseen.

TAITOLUISTELU Suomen talviurheilusta kuultiin maanantaina surullinen uutinen. Maaamme kaikkien aikojen menestyneimpiin taitoluistelijoihin lukeutuva Viveca Lindfors ilmoitti lopettavansa uransa.

Lindfors on vasta 21-vuotias. Parhaat kilpailuvuodet olisivat iän puolesta voineet olla vasta edessä, mutta ura päättyi selkävaivojen takia,

– Olen päättänyt lopettaa urani taitoluistelijana. Pitkän kuntouttamisjakson ja monen täysipainoiseen harjoitteluun palaamisen yrityksen jälkeen on todettava, että en enää saa selkää siihen kuntoon, että se kestäisi kansainvälisellä huipputasolla vaadittavaa harjoittelua, Lindfors toteaa Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

– Päätökseen vaikutti myös opiskelupaikan saaminen Turun yliopistosta. Kaikki olosuhteet huomioon ottaen uran päättäminen ja opintoihin keskittyminen on minulle tässä vaiheessa järkevin vaihtoehto, Lindfors jatkaa.

Lindforsin uran arvokkain saavutus oli EM-pronssi, jonka hän voitti viimeiseksi jääneessä kilpailussaan Minskissä vuonna 2019. MM-kisoissa Lindfors oli parhaimmillaan 16:s vuonna 2018.

Juttuvinkki: Absurdeista olympiakisoista 40 vuotta – Urho Kekkonenkin oli mukana

Lindfors koki 2018 myös uransa merkittävimmän pettymyksen. Häntä ei valittu Pyeongchangin olympiakisoihin, vaikka oli itse saavuttanut Suomelle maapaikan olympialaisiin. Lindforsin saavuttaman kisapaikan sai Emmi Peltonen.

Perusteena valinnalle oli, että Peltonen oli kaudella 2017-18 saavuttanut paremmat pisteet kuin Lindfors. Valintakriteeri oli tehty molemmille selväksi etukäteen.

Suomalaiselle taitoluistelulle Lindforsin uran päättyminen on paha takaisku. Sitä voi verrata painija Petra Ollin viime keväiseen päätökseen uran lopettamisesta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL tekee paluun elokuussa – olympiakisoistakin hyvä uutinen

Kommentoi Facebookissa