Taksin jälkeen saatiin Über – nyt tulee muutaman euron kimppakyyti halpataksilla

Pekka Möttö lanseeraa uuden halpataksin, jossa kyyti maksetaan sovelluksella eikä kuljettajalle.

Pekka Möttö lanseeraa uuden halpataksin, jossa kyyti maksetaan sovelluksella eikä kuljettajalle. (Kuva Tuup)

Onnibusin perustajan halpataksi aloittaa Suomessa ensin Oulussa, keväällä tullaan etelään.

LIIKENNE Onnibusin perustaja ja toimitusjohtaja Pekka Möttö siirtyi viime kesänä startup-yritys Tuupin vetäjäksi. Hänen tavoitteenaan oli vaatimattomasti saada aikaan vallankumous kaupunkiliikenteessä sekä syrjäseuduilla ja liikkumisen eri palveluissa.

Nyt lunastetaan ensimmäisiä lupauksia, kun Kyyti-halpataksipalvelu aloittaa toimintansa Oulussa tänään. Kyyti tarjoaa taksimatkat alkaen kahden euron hintaan ja varausmaksua ei veloiteta.

– Kyyti on palvelu, joka liikennemarkkinoilta puuttuu – eikä ainoastaan Suomessa vaan globaalisti. Liikkumispalvelujen käyttäjille matkan ensimmäinen ja viimeinen osuus on usein hankalin, ja Kyyti ratkaisee tämän ensimmäisen ja viimeisen mailin ongelman, Tuup Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö sanoo.

Kyyti on henkilökuljetuspalvelu, jossa asiakas voi vaikuttaa hintaan valitsemalla itselleen sopivan palveluluokan. Kolmesta palveluluokasta Express on taksimainen ”suorinta tietä” -palveluluokka, joka on Möttön mukaan hinnaltaan perinteistä taksia halvempi. Flex-palveluluokassa asiakkaan on oltava valmis joustamaan odotus- tai matka-ajassa, Smart-luokassa on joustettava reilusti mutta hintakin on halvin.

Edullinen hinta perustuu jakamiseen ja autojen tehokkaaseen käyttöön. Mukana voi olla muitakin matkustajia ja Kyyti maksetaan tilattaessa sovelluksella. Kuljettajalle ei voi maksaa.

– Kyyti on edistyksellisellä teknologialla toteutettu, moderni, jaettuun hyötyyn perustuva palvelu, jossa kuljetuskapasiteettia käytetään mahdollisimman tehokkaasti mahdollisimman monen asiakkaan palvelemiseen. Kyyti sijoittuu palveluna perinteisen taksin ja joukkoliikenteen väliin, Möttö toteaa.

Kyyti lanseerataan ensimmäisenä Suomessa Oulussa. Kevään aikana palvelu tulee saataville myös Tampereella ja Turussa. Helsingissä on tavoitteena käynnistää palvelu myöhemmin tänä vuonna. Kyytejä voi alkuvaiheessa tilata Tuup-sovelluksen kautta, joka on ladattavissa ilmaiseksi Google Play ja App Store -kaupoissa.

Jatkossa Kyytejä voi tilata myös muiden myyntikanavien kautta kuten esimerkiksi junalipun oston yhteydessä.

– Palvelu on erittäin kiinnostava, täydentäisi junamatkaa erinomaisesti sekä muodostaisi edullisen matkaketjun. Tavoitteena on yhdessä Kyydin kanssa testata palvelua tämän vuoden aikana, sanoo VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuominen.

Palvelun teknologia on kehitetty Suomessa.

Kommentoi Facebookissa