Tappara eteni välieriin – Suomen mestari vaihtuu

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tappara voitti Lukon 4-1 ja nappasi välieräpaikan. KooKoo ja TPS nousivat puolestaan yhden otteluvoiton päähän välieristä.

JÄÄKIEKKO Tapparasta tuli SM-liigakevään ensimmäinen joukkue, joka selvitti tiensä välieriin. Tappara kaatoi sunnuntaina Lukon 4-1 ja voitti ottelusarjan samoin numeroin.

Tappara lähetti hallitsevan Suomen mestarin laulukuoroon ja varmisti samalla, että SM-liiga saa tänä keväänä uuden mestarin.

– Täytyy antaa ensin iso arvostus Lukolle. Niin kuin jo alussa sanoin, niin he ovat ehdottomasti TOP4-joukkue tässä liigassa ja he osoittivat sen tässä sarjassa. Ihan hiuksen hienot marginaalit. He olivat mun mielestä edellä meitä viisikkopelissä ennen tätä päivää ja tätä peliä. Pystyimme parantamaan tässä pelissä viisikkopelaamista, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi.

Joissain asioissa Tappara oli kuitenkin selvästi parempi ja ansaitsi sitä kautta sarjan voiton.

– Ylivoima, erikoistilanne ja maalivahtipelaaminen kääntyivät meille tässä sarjassa. Sitä kautta tämä sarja pienellä marginaaleilla meille. Eilenkin (Sebastian) Repo oli läpi ja taas olisi ollut 2-2 otteluvoitot. Kyllä nämä niin pienistä asioista on kiinni. Kaksi huippujoukkuetta, Tapola mietti.

Paras seitsemästä-ottelusarjassa parempi jatkaa aina, näin sanotaan.

– Olimmeko me nyt sitten parempia? Tietyissä asioissa oltiin ja päästiin jatkoon, Tapola pohti.

Tapparan menestyskulku on ollut vahvaa. Joukkue pelaa tänä keväänä jo yhdeksättä kertaa putkeen mitalipeleissä.

SM-liigan sensaatiojoukkue Jukurit on nyt kovassa paikassa puolivälierissä. KooKoo murjoi Jukurit sunnuntaina Mikkelissä 5-1 ja laittoi sarjan ensi kertaa katkolle.

Sarjan viidenteen otteluun kiekkohuuma Mikkelissä nousi uudelle tasolle ja ottelua oli seuraamassa 3550 katsojaa. Heille Jukurien päävalmentaja Olli Jokisella oli selvä viesti.

– Mulla ei ole mitään muuta sanottavaa kuin se, että mä haluan pyytää anteeksi meidän kotiyleisöltä, millaisen pelin me tarjosimme heille. Henkisesti ei oltu valmiita pelaamaan. Valmistautuminen oli huonoa. Kaveri oli parempi joka osa-alueella. Valmentajista maalivahtiin kaverit olivat parempia, Jokinen latasi.

Sarja jatkuu seuraavan kerran tiistaina Kouvolassa. Silloin KooKoolla on mahdollisuus lähettää sensaatiojoukkue Jukurit kesälomalle.

TPS voitti sunnuntaina HIFK:n 2-1-lukemin viidennessä puolivälieräottelussa ja otti ottelusarjassa nyt 3-2-johdon.

TPS:n avausmaali syntyi avauserän lopulla. Aarne Intosen huikean tarkka laukaus helähti yläkulmaan.

Toisen kerran TPS onnistui päätöserän alussa. Tällä kertaa oli Samuli Vainionpään vuoro helisyttää yläkulmaa.

Eetu Koivistoinen kavensi vielä ajassa 53.14 ylivoimalla ja HIFK yritti vielä lopussa ilman maalivahtia tasoitusta, mutta kuten lauantainakin, jäi tälläkin kertaa helsinkiläisten kiri kesken.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Helsingissä. Silloin sarja on ensi kertaa TPS:lle katkolla.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Ilves ja Tappara saivat ottelusarjansa katkolle – HIFK:lla ja TPS:llä erikoinen ottelu

Kommentoi Facebookissa