Tappara ja Jukurit jatkavat europelejä – tässä vastustajat

Kuva Fotolia

Tappara kohtaa CHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella HC Davosin. Jukurit pelaa Fribourgia vastaan.

JÄÄKIEKKO Champions Hockey Leaguen eli jääkiekon mestareiden liigan alkulohkot vietiin päätökseen keskiviikkona. SM-liigan kärjessä oleva Tampereen Ilves hävisi Norjassa yllättäen Stavanger Oilersille maalein 2-4, eikä päässyt jatkoon.

– Oilers oli tehokkaampi ja puolusti erinomaisesti ja uhrautuvasti. Toisen erän pelaaminen oli heikkoja. Emme pysyneet enää suunnitelmassa ja peli meni sähläämiseksi. Kolmannen erän lopussa taas paransimme, mutta oli sellaista sähläämistä, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli CHL:n haastattelussa.

Ilves jäi lohkossaan viimeiseksi, mikä oli valtava pettymys. Lohkosta etenivät jatkoon sveitsiläinen Fribourg-Gotteron sekä itävaltalainen Red Bull Salzburg.

Suomalaisjoukkueista jatkosta putosi myös SM-liigan viime kauden finalisti TPS. Turkulaisryhmän putoaminen varmistui jo ennen alkusarjan päätöskierrosta.

Suomalaisjoukkueista jatkoon etenivät Tappara ja Jukurit. Neljännesvälierissä Tappara kohtaa sveitsiläisen HC Davosin. Jukurit sai vastustajakseen Ilveksen pudottaneen Fribourg-Gotteronin.

SM-liigan mestaruuden voittanut Tappara onnistui viime kaudella hyvin myös CHL:ssä. Se eteni finaaliin saakka, jossa koki tappion.

CHL:ää on pelattu vuodesta 2014 lähtien. Ainoana suomalaisjoukkueena mestaruuden on voittanut JYP 2018. Muina kausina mestaruus on mennyt Ruotsiin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK voitti juhlaottelunsa – ”Joukkueelle isot propsit”

Kommentoi Facebookissa