Tapparan ikonille arvoisensa juhlaottelu – ”Isoin asia, että ne kaikki pelit ovat Tapparassa”

Tuukka Mäntylä on Tapparan mies satojen liigaotteluiden kokemuksella.

Tuukka Mäntylä on Tapparan mies satojen liigaotteluiden kokemuksella. (Kuva AOP)

Tappara voitti Tuukka Mäntylän juhlaottelun ja kasvatti eroa Ilvekseen.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa toisena oleva Tappara voitti keskiviikkona Vaasassa Sportin 2-1. Tappara-ikoni Tuukka Mäntylä pelasi uransa 600. SM-liigaottelunsa.

Mäntylä on pelannut vuosien varrella Ruotsissa, Venäjällä, Kroatiassa ja Kiinassa. Kaikki SM-liigapelinsä hän on pelannut kuitenkin Tapparassa.

– Se on itselleni isoin asia, että ne kaikki pelit ovat Tapparassa, Mäntylä kommentoi Aamulehden verkkosivujen mukaan.

Voitollaan Tappara kasvatti etumatkansa kolmantena olevaan Ilvekseen kuuteen pisteeseen. Ilves hävisi Tampereella Ville Leskisen jatkoaikamaalilla HIFK:lle 2-3. Kaksi maalia Ilveksellä meni omiin oman pelaajan luistimesta.

– Ei me tästä voida rouva fortunaa syyttää. Tänään saatiin ikävä kyllä mitä ansaittiin. Joskus jääkiekko on tämmöistä. Kun et itse tee, niin sitten saatat itse tehdä luistimella. Mutta kaikki maalit näkyy tulostaululla, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä sanoi lehdistötilaisuudessa.

KooKoo jatkaa sarjassa viidentenä pisteen edellä HIFK:ta voitettuaan KalPan Kuopiossa 4-0. Jo nyt voi aika varmuudella väittää, että KooKoo nähdään keväällä pudotuspeleissä.

Tyvipään joukkueista Pelicans onnistui voittamaan hallitsevan mestarin HPK:n 2-1. Sarjajumbo TPS puolestaan taisteli Lappeenrannassa 3-0 -voiton SaiPasta nousten pisteen päähän toiseksi viimeisenä olevasta Sportista.

Valmentajaa vaihtanut Jukuritkin on enää kaksi pistettä TPS:ää edellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereilla hurja 13 ottelun putki – ”En halua spekuloida millään sarjataulukoilla”

Kommentoi Facebookissa