Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku on nyt julkaistu – täältä voit ladata sovelluksen puhelimeesi

Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Koronavilkku-sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. (Kuva THL)

Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi käyttää sitä.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo, että tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus on julkaistu. Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista.

Koronavilkku on ladattu sovelluskauppoihin tänään, jonka vuoksi se ei välttämättä vielä löydy sovelluskaupan hakutoiminnolla. Sovelluksen voi myös ladata heti koronavilkku.fi-sivustolla olevien latauslinkkien kautta. Koronavilkku on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

– Koronavilkku-mobiilisovellus on osa hallituksen testaa-jäljitä-eristä-hoida -strategiaa. Altistuneiden tavoittaminen ja hoitoonohjaus tehostuu sovelluksen avulla. Näin myös tartuntaketjuja voidaan katkaista tehokkaammin, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Juttuvinkki: Uusien koronavirustartuntojen määrä pysynyt tasaisena – testauksia tehty aiempaa enemmän

Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi käyttää sitä.

– Toivomme, että mahdollisimman moni lataa sovelluksen puhelimeensa, toteaa THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

Sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Solita. Kehittämistyöhön osallistuvat THL:n lisäksi, STM, Kela ja SoteDigi Oy. Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan Koronavilkku-sovelluksessa ei ole havaittu olennaisia tietoturvaan liittyviä riskejä. Kyberturvallisuuskeskus teki arvionsa elokuun kolmen ensimmäisen viikon aikana yhteistyössä Tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa.

Kaikkiaan Kyberturvallisuuskeskus pitää Koronavilkkua ainutlaatuisena projektina, joka onnistui kireästä aikataulusta huolimatta. Onnistumisen edellytyksenä on ollut useiden viranomaisten ja yritysten toimiva yhteistyö. Keskus tukee THL:n tietoturvallisuustyötä myös jatkossa.

Lue myös: Kainuussa on ilmennyt koronaviruskeskittymä – tiloja suljetaan, toimintaa rajoitetaan, maskeja ja etätöitä suositellaan

Kommentoi Facebookissa