Uusien koronavirustartuntojen määrä pysynyt tasaisena – testauksia tehty aiempaa enemmän

Laboratorioiden virustestauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 14 000 näytettä päivässä.

Laboratorioiden virustestauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 14 000 näytettä päivässä. (Kuva Fotolia)

Suomessa on todettu yli 8 000 koronavirustartuntaa, parantuneita arvioidaan olevan yli 90 prosenttia.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoittaa, että valtakunnallisesti uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni. Uusien tapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat nousseet heinäkuun alun mataliin lukemiin verrattuna, mutta pysyneet tasaisina viimeisen kolmen viikon aikana.

Tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat nousseet erityisesti Helsingin ja Uudenmaan alueella heinäkuun alun lukemista. Viimeisen seurantaviikon eli viikon 34 aikana tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 159 uutta tapausta, kun edellisellä viikolla ilmoitettiin 164 uutta tapausta.

Suomessa on todettu sekä kotoperäisiä että ulkomailta peräisin olevia tartuntoja. Tartuntojen alkulähteitä on peräisin useasta eri maasta, ja osa näistä tartunnoista on johtanut uusiin tartuntoihin ja tartuntaketjuihin.

Uusista todetuista tapauksista osa liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryvästymiin, mutta kaikkien tartuntojen kohdalla tartunnan lähde ei ole tiedossa. Tiedossa on useampia kotimaan joukkoaltistumisia, muun muassa suuremmissa perhe- ja yleisötapahtumissa.

Juttuvinkki: Uusia ohjeita lapsen viennistä koronavirustestiin – ”Testeissä vaalittava lapsiystävällisyyttä”

Myös useampia päiväkoti- ja koulualtistumisia on todettu viime viikkojen aikana. Kaikki uusien tapausten tartuntaketjut pyritään jäljittämään huolellisesti ja uusia tartuntoja pyritään siten ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti.

Laboratorioiden virustestauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 14 000 näytettä päivässä. Viimeisen kahden viikon aikana koronavirustestejä on tehty yhä suurempia määriä. Päiväkohtaisesti testejä on tehty tyypillisesti yli 10 000. Positiivisten COVID-19-tapausten osuus testatuista näytteistä on pysynyt pienenä.

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 1,30–1,40. Arvioitu tartuttavuusluku ja ennusteet tulevan viikon sairaalahoito- ja tehohoitojaksojen lukumääristä ovat samaa tasoa kuin edellisellä viikolla.

Koko Suomen yhteenlaskettu tapausmäärä 26.8.2020 oli 8 002 todettua tapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 335. Parantuneita arvioidaan olevan noin 7 200 eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Sairaalahoidossa oli viisi potilasta, joista yksi oli tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt pienenä heinäkuun alkupuolelta lähtien.

Lue myös: Koronavirusta on todettu usean kaupungin jätevesissä – ”Samoilla paikkakunnilla, joilla on todettu myös tartuntoja”

Kommentoi Facebookissa