Tässä ovat Susijengin karsintavastustajat – EM-kisapaikka ei ole paha haaste

Susijengin seuraavana haasteena on selviytyä mukaan 2022 EM-kisoihin.

Susijengin seuraavana haasteena on selviytyä mukaan 2022 EM-kisoihin. (Kuva AOP)

Susijengin EM-karsintavastustajiksi varmistuivat Serbia ja Georgia.

KORIPALLO Euroopan Koripalloliitto FIBA Europe arpoi maanantaina karsintalohkot vuoden 2021 miesten EM-turnaukseen. Suomen Susijengin vastustajiksi arvottiin Serbia ja Georgia. Neljäs lohkovastustaja on Islanti, Portugali tai Sveitsi.

Serbia on lohkon ykkössuosikki. Tosin Serbialla ei ole 2020-21 pelattavissa karsinnoissa käytössään NBA-vahvistuksiaan. Serbialta saattavat puuttua myös Euroliiga-pelaajat, jos Euroliiga ja FIBA eivät pääse sopuun otteluohjelmiensa päällekkäisyyksistä.

– Serbia saa suurena koripallomaana sen edun, että he eivät ole niin riippuvaisia päivän kunnosta kuin muut maat. Toisaalta suuruutensa vuoksi he menettävät karsinnoista myös pelaajistonsa terävimmän kärjen, jolla on myös vaikutusta, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann pohtii Koripalloliiton tiedotteessa.

Georgia varmistaa kisapaikkansa joka tapauksessa, kun maa on yksi neljästä vuoden 2021 EM-kisojen järjestäjistä. Karsinnoissa Georgia pelaakin vain rankingpisteistä.

– Georgia tulee varmasti karsintoihin voittamaan jokaista mahdollista ottelua, mutta kaikki tietävät, että on erilaista lähteä peleihin pakkovoittotilanteessa kuin kisapaikkansa jo varmistaneena. Saa nähdä, miten tilanne vaikuttaa Georgiaan, kommentoi Dettmann.

Suomi karsiutuisi siis kisoista, vaikka sijoittuisi lohkossaan kolmanneksi Georgian edelle. Suomen pitää voittaa esikarsinnoista lohkoon tuleva joukkue, joka on siis Islanti, Portugali tai Sveitsi. Tämä joukkue lienee lohkon heittopussi.

– Islanti on hyvässä asemassa. Heillä on tiivis ja yhtenäinen joukkue, jonka parhaat pelaajat (Martin Herrmannsson, Haukur Palsson, Tryggvi Hlinason) ovat lähestymässä parasta peli-ikäänsä ja saavat paljon peliaikaa hyvissä eurooppalaisissa seuroissa, Dettmann kommentoi.

– Toisaalta Portugali onnistui voittamaan Islannin EM-esikarsinnoissa. Capelalla (NBA-vahvistus Clint Capela) vahvistettu Sveitsi on oikein huomionarvoinen joukkue, kun taas ilman Capelaa heidän konseptinsa on aivan erilainen. Helpolla näissä karsinnoissa ei pääse kukaan, Dettmann jatkoi.

Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa, jotka järjestetään helmikuussa 2020, marras-joulukuussa 2020 ja helmikuussa 2021. Jokainen joukkue pelaa karsinnoissa kuusi ottelua. Susijengille kisapaikan ei viime vuosien menestyksen perusteella pitäisi olla paha haaste.

EM-kisat pelataan elokuussa 2021. Kisojen alkulohkoja isännöivät Köln (Saksa), Milano (Italia), Praha (Tshekki) ja Tbilisi (Georgia). Joukkueet on jaettu neljään kuuden joukkueen lohkoon ja jokaisen lohkon neljä parasta etenee kisojen loppupeleihin Berliiniin.

Myös Suomen naisten koripallomaajoukkueen EM-karsintavastustajat ovat selvillä. Susiladies sai karsintalohko G:hen seurakseen suuren ennakkosuosikin Belgian sekä Ukrainan ja Portugalin.

Naisten EM-karsinnoissa jokaisen lohkon voittaja sekä viisi parasta lohkokakkosta etenee EM-kisoihin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koriksen EM-kisaisännät valittu – Susijengi pelaa mahdollisesti Georgiassa

Kommentoi Facebookissa