Teemu Pukki viimein maalin makuun – kauden ensimmäinen voitto tosiasia

Teemu Pukki Norwichin paidassa Valioliigassa (Kuva AOP)

Teemu Pukki Norwichin paidassa Valioliigassa. (Kuva AOP)

Teemu Pukki maalasi Valioliigassa lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Pukin rankkarimaali auttoi Norwichin voittoon

JALKAPALLO Englannin Valioliigassa nähtiin lauantaina suomalaisten kohtaaminen, kun Teemu Pukin edustama Norwich ja Marcus Forssin Brentford kohtasivat. Kautensa umpisurkeasti aloittanut Norwich oli parempi maalein 2-1 ja nappasi kauden ensimmäisen voittonsa.

Norwich aloitti ottelun vahvasti. Mathias Normann vei joukkueen jo kuudennella peliminuutilla johtoon.

Toisen Norwichin maalin viimeisteli Teemu Pukki. Charlie Goode kaatoi läpiajossa olleen Pukin ja siitä tuomittiin rangaistuspotku. Pukki ampui rankkarin sisään.

Rico Henry kavensi Brentfordille vielä 1-2:een, mutta tasoitusmaalissa Brentford ei kovasta yrityksestään huolimatta onnistunut. Näin Norwich saavutti helpottavan voiton.

Maali oli Pukille kauden kolmas Valioliigassa. Edellisen kerran hän oli onnistunut Valioliigassa maalinteossa 18. syyskuuta. Sen jälkeen Pukki teki toki kaksi maalia, kun Suomen maajoukkue voitti MM-karsintaottelussa lokakuussa Kazakstanin.

Marcus Forss aloitti ottelun vaihtopenkillä. Hän tuli vaihdosta kentälle ennen 70 minuutin täyttymistä.

Norwich otti siis kauden avausvoittonsa ja nousi viiteen pisteeseen. Samalla Norwich hyvästeli Valioliigan jumbosijan ainakin hetkeksi.

Ensi viikolla Pukki ja Forss palaava Suomen maajoukkueen vahvuuteen. Huuhkajat kohtaa ensi lauantaina Zenicassa pelattavassa MM-karsintaottelussa Bosnia-Hertsegovinan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:lle taas tyly selkäsauna – taso ei riitä europeleissä

Kommentoi Facebookissa