Teemu Suninen mustana hevosena Jyväskylään – puhutaan jopa voitosta

Teemu Suninen on ajanut Fordilla lupaavaa kautta.

Teemu Suninen on ajanut Fordilla lupaavaa kautta. (Kuva Miika Wuorela)

Suomalaiskuljettaja itse on mahdollisuuksistaan varovaisen luottavainen.

RALLI Teemu Suninen on yksi kuumimpia nimiä tämänvuotisessa Neste Rallissa. Sen lisäksi, että Ford-kuljettaja starttaa ralliin suomalaisittain parhaalla sarjasijoituksella (5.), on miehen kokemus jo sillä tasolla, että hän voi haastaa jopa voitosta.

M-Sport-talli urakoi useamman päivän testijakson Suomessa heti Rally Estoniaan osallistumisen jälkeen, ja sai paljon arvokasta dataa Neste Rallia varten.

– Meillä oli hyödyllinen kesätauko, jonka aikana testasimme Suomessa ja ajoimme rallin Virossa. Tuntuu, että olemme valmiita. Kilpailu tulee olemaan kova, mutta olemme edistyneet, ja erityisesti iskunvaimentimien osalta – ne ovat erityisesti Suomeen kehitetty. Mahdollisuudet ovat vahvaan tulokseen, kommentoi M Sportin tallipäällikkö Richard Millener.

Tiimissä on laitettu ilolla merkille Sunisen uudenlainen, henkinen lataus, joka nyt uhkuu itseluottamusta.

– Jos puhutaan siitä, kuinka päättäväinen Teemu on tuloksen teon suhteen, olen todella innoissani hänen kotikisastaan. Luulenpa, että kesätauko tuntui hänestä pitkältä, eikä hän malta odottaa kisan alkua. Kuten monet muutkin, olen halukas näkemään, mitä hän pystyy tekemään – etenkin, kun alla on uran parhaan tuonut Sardinian ralli ja vierellä kokenut kartturi Jarmo Lehtinen, Millener hykerteli.

Suninen itse on mahdollisuuksistaan varovaisen luottavainen.

– Totta kai, tämä kisa on suosikkejani, ja ainahan sitä kotikisassa on erityinen tunne. Niinpä haluan ajaa hyvin Jyväskylässä, Suninen tuumaa.

Hyvin Suninen on Neste Rallista tähänkin asti selvinnyt. Heti debyytissään hän hoiti kotiin WRC3-luokan taistelun vuonna 2014, saalisti WRC2:ssa kakkossijan vuonna 2016, ja etenkin ensimmäisellä ajokerrallaan WRC-autolla vuonna 2017, oli upeassa vauhdissa sijoittuen neljänneksi.

Tällä kaudella on kulkenut vielä paremmin, ja Suninen on ennättänyt johtaa rallia jo Ruotsin lumella muiden hyvien otteidensa ohessa.

– Sanoisin, että olen paremmassa vauhdissa tänä vuonna, kuin viime vuonna. Kokemukseni on nyt sillä tasolla, että voimme kilpailla hyvistä tuloksista. Meillä oli hyvä, parin päivän ennakkotesti, ja autokin tuntuu nyt paljon kilpailukykyisemmältä kuin vuosi sitten.

Vasta kilpailu kertoo totuuden, mutta jos Sunisen kehonkielestä voi jotain päätellä, on hän tällä kertaa valmis jopa todelliseen yllättäjän rooliin.

– Mutta tietysti haastajammekin ovat menneet eteenpäin, joten täytyy olla realisti. Viime vuonna olin kuudes, ja koetetaan nyt ajaa sitä paremmin, päättää Suninen.

Teksti Miika Wuorela

Lue myös: Toyotalla ja Citroënilla erityinen etu – Kaikki kuljettajat juhlineet ainakin kertaalleen Suomessa!

Kommentoi Facebookissa