Terveysjätti ostaa nyt terveysjättiä – Attendo myy Suomen terveyspalvelunsa Terveystalolle

Attendosta on tullut Suomen ja Ruotsin suurin yksityinen vanhusten hoivapalvelujen tarjoaja.

Attendosta on tullut Suomen ja Ruotsin suurin yksityinen vanhusten hoivapalvelujen tarjoaja. (Kuva Fotolia)

Liiketoiminta käsittää noin sata palveluyksikköä, joissa työskentelee noin 1600 työntekijää.

TALOUS Attendo on tehnyt sitovan sopimuksen terveyspalvelujensa myynnistä Terveystalo Oyj:lle. Kauppahinta on 233 miljoonaa euroa. Myynti antaa Attendolle yhtiön mukaan paremmat mahdollisuudet keskittyä hoivapalveluihin Pohjoismaissa.

– Olemme hyvin tyytyväisiä löydettyämme kotimaisen omistajan Attendo Suomen terveyspalveluille. Aloitin kolmen kollegani kanssa terveyspalveluliiketoiminnan Suomessa vuonna 2000, ja se on ollut osa Attendoa vuodesta 2007 lähtien. Kauppa mahdollistaa keskittymisen hoivan liiketoiminnan kehittämiseen Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, ja antaa samalla terveyspalveluille vielä paremmat mahdollisuudet kehittyä Terveystalon omistuksessa, sanoo Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen.

Attendo Suomen terveyspalvelut koostuvat henkilöstöpalveluista, perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta, suun terveydenhuollosta sekä kokonaisulkoistuksista. Liiketoiminta käsittää noin 100 palveluyksikköä, joissa työskentelee noin 1600 kokoaikaista työntekijää. Toiminnan liikevaihto vuonna 2017 oli noin 230 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 20 miljoonaa euroa.

Velaton käteiskauppahinta on 233 miljoonaa euroa. Terveyspalvelut raportoidaan myytävänä olevina omaisuuserinä vuoden 2018 toisesta kvartaalista lähtien. Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Aktiivisena yritysostajana toiminut Attendo on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvanut vahvasti vanhus- ja muiden sosiaalipalvelujen aloilla. Attendosta onkin tullut Suomen ja Ruotsin suurin yksityinen vanhusten hoivapalvelujen tarjoaja. Yhtiöllä on Suomessa noin 10 000 työntekijää.

Terveystalo puolestaan on Suomen suurin terveyspalvelualan yritys.

Lue myös: Hallitus jyräsi virkamiehet – terveysjätit jakavat keskenään miljardien sote-markkinat

Kommentoi Facebookissa