Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelee kuusi teosta – huipputuloisista vankileirien historiaan

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon arvo on suuruudeltaan 30 000 euroa ja voittajan valitsee Sixten Korkman.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon arvo on suuruudeltaan 30 000 euroa ja voittajan valitsee Sixten Korkman. (Kuva AOP)

Lopullisen voittajan valitsee tietokirjailija, emeritusprofessori Sixten Korkman.

FINLANDIA Suomen Kirjasäätiö on julkistanut vuoden 2019 tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat. Viime vuoden voittaja oli Seppo Aalto teoksella Kapina tehtailla – Kuusankoski 1918 (Siltala).

Tämän vuoden valintalautakunta kuuluivat päätoimittaja emerita Tarja Hurme, Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu sekä arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen. Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelee tänä vuonna yhteensä kuusi teosta.

Valintalautakunnan valitsemat ehdokkaat ovat Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän Metsä meidän jälkeemme (Like), Anu Kantolan ja Hanna Kuuselan Huipputuloiset – Suomen rikkain promille (Vastapaino), Ville Ropposen ja Ville-Juhani Sutisen Luiden tie – Gulagin jäljillä (Like), Aapo Roseliuksen ja Oula Silvennoisen Villi itä (Tammi), Andrei Sergejeffin Egyptin historia – Kleopatran ajasta arabikevääseen (Gaudeamus) sekä Taina Tervosen ja Anna Aution Hukkuneet (S&S).

Tietokirjallisuuden lopullisen Finlandia-voittajan valitsee tietokirjailija, emeritusprofessori Sixten Korkman. Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon arvo on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se jaetaan muiden Finlandia-palkintojen kanssa yhdessä keskiviikkona 27. marraskuuta.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat on jo julkistettu, kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat kerrotaan 7.11.

Lue myös: Lasten- ja nuorten Finlandia-ehdokkaissa kukkii huumori, tieto ja fantasia – ”Antaa voimia ja auttaa uskomaan omaan itseensä”

Kommentoi Facebookissa