Tjäreborg sisaryhtiöineen saa uuden omistajan – norjalainen miljardööri yksi ostajista

Uusi omistaja Petter Stordalen sekä konsernijohtaja Magnus Wikner puristavat kättä.

Uusi omistaja Petter Stordalen sekä konsernijohtaja Magnus Wikner puristavat kättä. (Kuva Tjäreborg)

Petter Stordalen ja Altor ostavat matkatoimisto Tjäreborgin ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt.

MATKAILU Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden uudet omistajat esiteltiin tänään Tukholmassa. Uudet omistajat ovat Petter Stordalenin Strawberry Group yhdessä Altor Fund V:n sekä TDR Capitalin kanssa.

Ostajien uskotaan takaavan luotettavan, vahvan ja pääosin pohjoismaisen omistuksen Tjäreborgille ja kaikille sen sisaryhtiöille. Suomessa toimivan Tjäreborgin lisäksi yhtiöön kuuluvat matkanjärjestäjät Spies Tanskassa, Ving Norjassa ja Ruotsissa sekä lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia.

– Olen äärimmäisen iloinen, että Stordalen, Altor ja TDR ovat uudet omistajamme. Uusien omistajien taloudellinen tuki ja kokemus alalta antavat meille tarvitsemamme pitkäjänteisen vakauden sekä aivan uudenlaisia mahdollisuuksia jatkaa tarjontamme kehittämistä tulevaisuudessa, sanoo konsernijohtaja Magnus Wikner.

Yrityskaupan seurauksena myös 2 300 henkilön työpaikat Tjäreborgilla, sen pohjoismaisilla sisaryhtiöillä ja lentoyhtiöllä säilyvät.

– Miehelle, joka rakastaa matkailualaa, tämä on suuri päivä. Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt ovat matkailualan helmiä, ja siksi olen uskomattoman ylpeä, että saan yhdessä kahden vankan kumppanin kanssa seistä tässä tänään, ja varmistaa yhtiöiden tulevaisuuden, kommentoi puolestaan uusi omistaja, Strawberry Groupin Petter Stordalen.

Norjalaisen miljardööri Stordalenin uutisoitiin ostaneen loppukesästä myös kymmenen hotellia käsittävän Kämp Collection Hotels -ketjun, jonka tunnetuin hotelli on Helsingissä sijaitseva Hotel Kämp. Myös Jätkäsaaressa sijaitseva Clarion-tornihotelli kuuluu Stordalenin konserniin.

Strawberry Group ja Altor ostavat molemmat 40 prosenttia ja TDR Capital 20 prosenttia pohjoismaisesta konsernista. Koko toiminta siirretään uuden konsernin alle. Tämä järjestetään niin, että osa sisaryhtiöistä – Ving Ruotsissa sekä Thomas Cook Northern Europe ja Thomas Cook Nordic Holding – menevät hetkellisesti konkurssiin, jotta kaikki saadaan siirrettyä uusien omistajien vastikään perustaman konsernin alle.

Yrityskauppa pitää sisällään kaiken Tjäreborgin ja sen sisaryhtiöiden nykyisen toiminnan eikä se tule vaikuttamaan asiakkaiden tämän hetkisiin tai tuleviin matkoihin. Yrityskaupan odotetaan olevaan kokonaisuudessaan valmis vuorokauden sisällä.

Lue myös: Tjäreborgin ja pohjoismaisten sisaryhtiöiden toiminta jatkuu – ”Olemme itsenäinen ja kannattava yritys”

Kommentoi Facebookissa