Tjäreborgin ja pohjoismaisten sisaryhtiöiden toiminta jatkuu – ”Olemme itsenäinen ja kannattava yritys”

Tjäreborgin lentoliikenne ja toiminta jatkuvat jälleen normaalisti peruutusten jälkeen.

Tjäreborgin lentoliikenne ja toiminta jatkuvat jälleen normaalisti peruutusten jälkeen. (Kuva Fotolia)

Tjäreborgin matkat toteutetaan taas normaalisti omistajan Thomas Cook Groupin konkurssista huolimatta.

MATKAILU Matkatoimisto Tjäreborgin omistaja Thomas Cook Group ilmoitti ajautumisesta konkurssiin varhain maanantaiaamuna. Maailman vanhin matkatoimisto Thomas Cook Group on noteerattu Lontoon pörssissä ja sen vuosittainen matkustajamäärä on noin 19 miljoonaa.

Tjäreborg on toiminut Suomessa matkanjärjestäjänä vuodesta 1966 lähtien ja se kuuluu nykyisin Thomas Cook -konserniin. Konkurssi-ilmoituksella oli vaikutuksia myös konserniin kuuluvan lentoyhtiön Thomas Cook Airlines Scandinavian lentoihin, ja useita lentoja jouduttiin maanantaina perumaan.

Tjäreborgin lentoliikenne ja toiminta jatkuvat kuitenkin normaalisti tiistaina 24.9. Maanantain aikana matkustajat eivät päässeet suunnitellusti paluulennoilleen, ja Tjäreborg pyrkii järjestämään heidän paluulentonsa tiistain aikana.

Thomas Cook Northern Europeen kuuluvat Tjäreborg, Ving, Spies, Globetrotter ja lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia ovat jo vuosien ajan olleet Pohjoismaiden kannattavimpia matkailuyrityksiä.

– Tilanne Thomas Cook Groupin ja sen henkilöstön ja asiakkaiden osalta on äärimmäisen valitettava, mutta on minun vastuullani huolehtia pohjoismaisen yksikkömme matkan jatkumisesta. Koska olemme itsenäinen ja kannattava yritys, olemme onnistuneet pankkien, rahoittajien ja takaajien avulla varmistamaan toimintamme jatkon, sanoo Magnus Wikner, pohjoismaisen konsernin toimitusjohtaja.

– Olenkin erittäin iloinen, että olemme näin nopeasti löytäneet ratkaisun ja voimme edelleen panostaa toimintaamme Pohjoismaissa, jatkaa Wikner.

Thomas Cook Groupin konkurssilla ei ole Wiknerin mukaan suoraa vaikutusta pohjoismaisiin asiakkaisiin.

Lue myös: Maailman vanhin matkanjärjestäjä konkurssiin – matkoilla parhaillaan myös lähes 3000 suomalaista

Kommentoi Facebookissa