Toivo hiipui etsinnöissä – Norjan maanvyöryssä kadonneita ei enää uskota löytyvän hengissä

Maanvyörymä tuhosi suuren määrän rakennuksia ja noin tuhat ihmistä joutui jättämään kotinsa.

Maanvyörymä tuhosi suuren määrän rakennuksia ja noin tuhat ihmistä joutui jättämään kotinsa. (Kuva AOP)

Kolme henkilöä on edelleen kadoksissa, seitsemän ihmistä on löytynyt menehtyneinä.

MAANVYÖRY Pelastustyöntekijät eivät Norjassa enää usko, että joulukuun lopussa Oslosta koilliseen sijaitsevassa Gjerdrumin kunnan Askissa tapahtuneessa maanvyöryssä kadonneita henkilöitä enää löydetään hengissä.

Kymmenen henkilöä katosi, kun talot sortuivat noin 20 hehtaarin suuruiselta alueelta. Onnettomuusalueen lähistöltä evakuoitiin useiden kilometrien laajuinen alue, maanvyörymä tuhosi suuren määrän rakennuksia ja noin tuhat ihmistä joutui jättämään kotinsa.

Toistaiseksi seitsemän ihmistä on löytynyt menehtyneinä, kadoksissa on edelleen kolme henkilöä. Etsintöjä on suoritettu mahdollisuuksien mukaan jalkaisin, helikoptereilla, lämpökameroilla ja drooneilla. Eri asiantuntijat arvioivat, että talojen raunioihin mahdollisesti jääneissä ilmataskuissa ihminen pystyisi selviytymään hengissä vuorokausia. Raunioista on saatu pelastettua elävänä vain muutamia koiria.

Etsintöjä jatketaan kuitenkin edelleen. Alue on vanhaa merenpohjaa ja onnettomuus tapahtui, kun maan alla ollut savikerros lähti liikkeelle. Savinen maa on epävakaata, jonka johdosta alueen tutkiminen on vaarallista.

Lue myös: Norjan maanvyöryalueelta löydettiin kuolonuhreja – useita ihmisiä edelleen kadoksissa

Kommentoi Facebookissa