TPS aloitti voitolla – Jokerit testasi Kiinan olympiapelaajia

TPS juhlii maalia

TPS juhlii maalia. (Kuva AOP)

TPS voitti SM-liigan avauksessa Lukon 5-3. Jokerit puolestaan päihitti Moskovassa kiinalaisen evakkojoukkueen.

JÄÄKIEKKO SM-liiga pyörähti käyntiin torstai-iltana, kun hallitseva mestari Lukko kohtasi Raumalla TPS:n. Lukon mestaruusjuhlat jatkuivat vielä pelin alussa, kun mestaruusviiri nousi kattoon, mutta itse ottelun viime kaudella hopealle sijoittunut TPS voitti 5-3.

– Tiukka peli oli. Saatiin pelata fyysistä lätkää, siitä mä tykkäsin. Olihan siellä lapsuksia, mutta mun mielestä me puolustettiin tänään tosi hyvin. Hyvä tehokkuus ja hyvät erikoistilanteet. Toisessa erässä oli vähän hurlumheitäkin välillä, mutta tykkäsin siitä, että olimme tosi sinnikkäitä ja se riitti voittoon. Ei voi olla kuin ylpeitä jätkistä, TPS:n päävalmentajana ensi kertaa Liigassa toiminut Jussi Ahokas summasi C Morelle.

Viime keväänä pelattiin koronapandemian takia tyhjille katsomoille, mutta nyt yleisöä pääsee jälleen peliin. Raumalla oli hyvä tunnelma ja se sytytti myös pelaajat. Katsojia oli 3350.

– Olihan se huikeaa, että oli yleisöä paikalla. Kyllä me tiedettiin, että täällä nostetaan viiri kattoon. Kyllä me haluttiin tämä halli hiljentää ja siinä onnistuttiin, Ahokas sanoi.

Moskovassa katsojia oli vain 250, kun Kiinan evakkojoukkue Red Star Kunlun isännöi Jokereita KHL:ssä. Viihdettä pelissä toki piisasi, kun maaleja nähtiin peräti 11. Jokerit voitti 6-5.

Spencer Foo oli kaventanut kolmannen erän lopulla 4-5:een. Sen jälkeen Markus Hännikäinen maalasi Jokerit 6-4 -johtoasemaan, eikä Brandon Yipin kavennus enää Red Staria auttanut.

Jokereille voitto oli kauden toinen. Kaksi ensimmäistä otteluaan Jokerit hävisi, mutta nyt on tullut kaksi perättäistä voittoa.
Koronan takia Moskovassa pelaava Red Star Kunlun on Pekingin olympialaisten kannalta mielenkiintoinen ryhmä. Joukkueessa pelaa nimittäin useita Kiinan maajoukkuepelaajia.

Jokereita vastaan maalin makuun päässyt kanadalainen Brandon Yip on aikeissa pelata Kiinan joukkueessa olympialaisissa. Hän on pelannut NHL:ssä 174 ottelua.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: SM-liiga alkaa – Olli Jokinen tuo paljon julkisuutta

Kommentoi Facebookissa