Trump ja Putin tapaavat Presidentinlinnassa – päivä alkaa Niinistön aamiaiskeskustelulla Mäntyniemessä

Keskusteluiden päätteeksi presidentti Trump ja presidentti Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa.

Keskusteluiden päätteeksi presidentti Trump ja presidentti Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidentti Niinistöllä on kahdenväliset tapaamiset molempien presidenttien kanssa.

HUIPPUKOKOUS Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Presidentinlinnassa Helsingissä maanantaina 16. heinäkuuta 2018. #HELSINKI2018-tapaamista isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidentti Niinistöllä on kahdenväliset tapaamiset molempien presidenttien kanssa. Maanantaiaamuna presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat Mäntyniemessä vastaan presidentti Trumpin ja rouva Melania Trumpin, jotka saapuvat Suomeen sunnuntai-iltana Skotlannista. Presidenttien keskustelun aikana rouva Haukiolla ja rouva Trumpilla on erillinen aamiaiskeskustelu.

#HELSINKI2018-tapaaminen käynnistyy Presidentinlinnassa puolen päivän jälkeen noin kello 13, kun presidentti Niinistö vastaanottaa ensin presidentti Putinin ja sitten presidentti Trumpin. Venäjän ja Yhdysvaltojen presidenttien kahdenvälinen keskustelu käydään Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa. Tapaaminen jatkuu laajemmalla kokoonpanolla työlounaalla Peilisalissa.
Työlounasta ennen myös Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit keskustelevat Presidentinlinnassa.

Laajemmalla kokoonpanolla käytävien keskusteluiden päätteeksi presidentti Trump ja presidentti Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa. Tämän jälkeen presidentti Niinistöllä ja presidentti Putinilla on tapaaminen Presidentinlinnassa. Ulkoministeri Timo Soinilla on puolestaan tapaaminen Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon kanssa Presidentinlinnassa.

Päivän päättää presidentti Niinistön lehdistötilaisuus Presidentinlinnassa.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Suomi isännöi huippukokousta – Donald Trump ja Vladimir Putin tapaavat heinäkuussa Helsingissä

Kommentoi Facebookissa