Tulostaso jäi Kalevan kisoissa laihaksi – keihäässä vain yksi ylitti 80 metriä

Lassi Etelätalo heitti Dohan MM-kisoissa neljänneksi.

Lassi Etelätalo on Suomen keihäänheiton kärkinimiä. (Kuva AOP)

Kalevan kisojen tulostaso ei tänä vuonna päätä huimannut. Kesän lupaavien tulosten takia odotettiin enemmän.

YLEISURHEILU Suomalaisittain lupaavasti sujunut yleisurheilukesä toi paljon odotuksia Turussa järjestettyihin Kalevan kisoihin. Tulostaso jäi SM-kisoissa kuitenkin odotettua heikommaksi.

Miesten keihäänheiton taso on Suomessa romahtanut. Siitä kertoi fakta, että vain yksi heittäjä rikkoi 80 metrin haamurajan.
MM-kisoissa viime vuonna neljänneksi sijoittunut Lassi Etelätalo otti voiton tuloksella 82,20.

– Aiemmat kisaheitot tuntuivat kropassa, mutta taistelu Suomen mestaruudesta sytytti ja sain kaivettua kehosta vähän enemmän irti. Jos alla ei olisi ollut tiistain kilpailua, olisin ehkä pystynyt heittämään vähän pidemmälle, Etelätalo sanoi SUL:n tiedotteen mukaan.

Antti Ruuskanen otti hopeaa. Tulos oli kuitenkin vaatimaton, 79,22.

– Jotenkin tuntui, että kun yritti pistää heittoon lisää löylyä, se ei pysynyt hallinnassa. Mitaliin olen tyytyväinen ja siihen, että olen terveenä ja paikat kestävät heittämistä. Ehkä kilpailen vielä tänä kesänä. Olisi kiva heittää 80-metrinen tällekin kaudella, Ruuskanen sanoi.

Pituudessa Kristian Pulli vei kultaa tuloksella 783. Tulos oli siihen nähden vaatimaton, että tällä kaudella Pulli on venyttänyt uuden Suomen ennätystuloksen 827. Pulli on kärsinyt SE-tuloksensa jälkeen lähentäjäongelmista.

– Tämä oli minulle käytännössä ensimmäinen hyppyharjoitus kahteen kuukauteen. Olisin hypännyt enemmän, jos joku olisi hypännyt pidemmälle, Pulli totesi.

Juttuvinkki: Viimeisimmästä suomalaisnaisen yleisurheilun arvokisavoitosta kulunut 24 vuotta

Kristiina Mäkelä voitti odotetusti kolmiloikan kultaa, mutta voittotulos 13,61 oli hämmästyttävän heikko. Syynä tähän olivat jalkakivut.

– Karsinnan jälkeen kipu oli kova, enkä viime yönä paljon nukkunut. Finaalissa kipu oli niin kova, että se purkautui itkuna, Mäkelä ilmoitti.

Lauantaina 100 metrillä yllättäen hopealle jäänyt Samuli Samuelsson voitti sunnuntaina 200 metriä. Naisten 200 metrillä ykkönen oli Anniina Kortetmaa.

Miesten 400 metrin aidoissa nähtiin yllätys, kun Oskari Mörö jäi toiseksi. Voiton vei Tuomas Lehtonen. Naisten 400 metrin aidoissa ykkönen oli Viivi Lehikoinen.

Maria Huntington voitti seitsenottelun kauden kotimaisella kärkituloksella 6074. Tulos oli kuitenkin pettymys. Viime vuonna ottelemastaan ennätyksestään 6339 pistettä hän jäi selvästi.

Miesten seipäässä Mikko Paavola ja Johan-Antti Kivilahti ylittivät parhaina 531. Jani Lehtosen vuonna 1993 hyppäämä Suomen ennätys 582 on Suomen nykyisiltä kärkihyppääjiltä kaukainen unelma.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Annemari Kiekara voitti taas – ensimmäinen kulta tuli jo 1994

Kommentoi Facebookissa