Tulvauhrien lukumäärä Euroopassa kasvaa – patoja on murtunut ja useita alueita evakuoitu

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat aiheuttanut rakennusten ja teiden sortumisia.

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat aiheuttanut rakennusten ja teiden sortumisia. (Kuva AOP)

Yli tuhat ihmistä on edelleen kateissa, joten menehtyneiden lukumäärä tulee nousemaan.

TULVAT Poikkeuksellisen voimakkaiden rankkasateiden johdosta Euroopassa ilmenneet tulvat ovat aiheuttaneet suurta vahinkoa erityisesti Saksan läntisillä alueilla ja Belgiassa. Maa-alueita on sortunut vieden mukanaan teitä, siltoja, autoja ja rakennuksia.

Henkilöuhreja on toistaiseksi kirjattu jo yli 180, suurin osa Saksassa. Pahimmalla tulva-alueella Ahrweilerissa kuolleiden määrä on yli 110, viereisessä Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa on toistaiseksi kerrottu 45 kuolonuhrista. Belgian viimeisin uhriluku on 27 menehtynyttä.

Lisäksi yli tuhat ihmistä on edelleen kateissa, joten menehtyneiden lukumäärä tulee vielä nousemaan. Loukkaantuneita on myös useita satoja. Monilla alueilla myös puhelin- ja internetyhteydet ovat poikki, tulvan aiheuttamia tuhoja yrittää korjata noin 15 000 työntekijää Saksassa.

Patoja on murtunut ja asukkaita evakuoidaan edelleen tulvan varalta. Myös Belgian Liègen maakunnassa useita alueita on evakuoitu. Vedenpinnan nousua seurataan ja evakuointeja on suoritettu lisäksi Sveitsissä, Hollannissa ja Luxemburgissa.

Lue myös: Euroopan komissio julkaisi suuren ilmastopakettinsa – ”Iso harppaus kohti ilmastokestävää yhteiskuntaa”

Kommentoi Facebookissa