Turun lentoaseman kautta riskimaista tulevat terveystarkastukseen – aluehallintovirasto teki massapäätöksen

Aluehallintovirastot voivat määrätä yhdellä päätöksellä useita henkilöitä terveystarkastukseen.

Aluehallintovirastot voivat määrätä yhdellä päätöksellä useita henkilöitä terveystarkastukseen. (Kuva AOP)

Terveystarkastuksessa henkilö voi esittää todistuksen negatiivisesta koronavirustestistä.

KORONAVIRUS Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt niin sanotun massapäätöksen maahantulijoiden pakollisesta osallistumisesta terveystarkastukseen. Päätöksen myötä kaikkien Turun lentoaseman rajanylityspaikan kautta riskimaista maahan tulevien henkilöiden täytyy osallistua välittömästi maahantulon jälkeen terveystarkastukseen, jonka osana voidaan ottaa koronavirustesti.

Päätös on voimassa 25.3.–8.4.2021 ja koskee niin sanotuista riskimaista saapuvia henkilöitä. Tällä tarkoitetaan niitä henkilöitä, jotka ovat kahden viikon aikana ennen Suomeen tuloa oleskelleet maassa, jossa koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25/100 000 ihmistä kahden viikon aikana.

Juttuvinkki: Toivottu tulkinta tuli viimeinkin – rajanylityspaikkojen terveystarkastukset voidaan määrätä pakollisiksi

Terveystarkastuksessa henkilö voi esittää todistuksen negatiivisesta koronavirustestistä, joka on tehty enintään kolme vuorokautta ennen maahantuloa. Tällöin häneltä ei lähtökohtaisesti oteta koronavirustestiä välittömästi maahantulon jälkeen.

Vastaavalla tavalla toimitaan myös silloin, jos henkilö esittää luotettavan todistuksen sairastetusta koronavirustaudista, josta on alle puoli vuotta aikaa. Määräys pakollisesta terveystarkastukseen osallistumisesta ei koske tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä työtehtävissä eikä vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia.

Lue myös: Turussa löydettiin Suomessa uusi koronavirusmuunnos – ”Emme toistaiseksi tiedä, mistä variantti on tullut”

Kommentoi Facebookissa