Turussa kovia tuloksia – suomalaisittain ilta oli vaatimaton

Naisten pika-aidat on noussut Suomen yleisurheilun ykköslajiksi

Naisten pika-aidat on noussut Suomen yleisurheilun ykköslajiksi. (Kuva AOP)

Naisten pika-aidoissa syntyi Turussa maailman kärkiaika. Annimari Korte jäi siitä 21 sadasosaa.

YLEISURHEILU Turussa Paavo Nurmi Games -kilpailuissa nähtiin kovatasoinen yleisurheiluilta. Suomalaisittainkin tapahtumassa odotukset olivat korkealla, mutta huippusuorituksia ei suomalaisurheilijoilta nähty.

Naisten pika-aidoissa hollantilainen Nadine Visser voi voiton maailman kärkiajalla 12,68. Annimari Korte oli parhaana suomalaisena neljäs ajalla 12,89. Kortteelta odotettiin jopa Suomen ennätystä, mutta finaalissa hänen suorituksensa epäonnistui teknisesti.

Nooralotta Neziri aitoi finaalissa ajan 13,00. Lotta Harala aitoi ennätyksensä 13,10. Reetta Hurskeen aika oli 13,11.

Kolmiloikassa Kristiina Mäkelä vei voiton tuloksella 14,12. Mäkelä loikki kaikilla mitatuilla suorituksillaan yli 14 metriä. Tällä kaudella Mäkelä on 20 kilpailuyrityksellään rikkonut 14 metrin rajan jo 15 kertaa.

Mäkelä suoritustaso on ilahduttavan tasaista, mutta suuri tavoite eli Suomen ennätys antaa yhä odottaa itseään. Heli Koivula-Krugerin nimissä oleva SE 14,39 vuodelta 2003, pysyy sitkeästi voimassa.

Seitsenottelija Maria Huntington sijoittui parhaana suomalaisena pituuskisassa kolmanneksi tuloksella 650. Hän jäi ennätyksestään vain sentin.

Juttuvinkki: Viimeisimmästä suomalaisnaisen yleisurheilun arvokisavoitosta kulunut 24 vuotta

Topi Raitanen voitti 3000 metrin esteet kotimaisella kärkiajalla 8.22,46. Ennätyksestään hän jäi sekunnin.

Kansainvälisesti kovimmat tulokset nähtiin 100 metrin aitojen lisäksi miesten keihäänheitossa ja kiekonheitossa. Saksan Johannes Vetter voitti keihäskisan hurjalla kaarella 91,49. Se on maailman kärkitulos.

Suomalaisittain keihäskisa oli surkeaa katsottavaa. Suomalaisheittäjistä Lassi Etelätalo heitti 79,77 ja Topias Laine 72,88.

Suomen hyvin puhuva Ruotsin kiekkojätti Daniel Ståhl voitti kiekonheiton tuloksella 69,23. Ståhl heitti myös 70,20, mutta lopulta se suoritus mitätöitiin.

Turussa nähdään loppuviikosta lisää kovatasosta yleisurheilua. Ohjelmassa ovat Kalevan kisat.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen keihäänheitto rypee kriisin kourissa – moukari kiilaa edelle

Kommentoi Facebookissa