Ukraina etenee nyt vauhdilla Hersonin alueella – Venäjä on vetäytymässä Dneprjoen itärannalle

Amerikkalainen näyttelijä ja ohjaaja Sean Penn vieraili tällä viikolla Ukrainassa osoittamassa tukeaan presidentti Volodymyr Zelenskyille. (Kuva Ukrainan presidentin kanslia)

Ukrainan joukot ovat maan presidentin mukaan vallanneet takaisin jo 41 asutuskeskusta.

UKRAINA Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainassa on tapahtumassa merkittävä käänne sen jälkeen, kun Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu kertoi määränneensä Venäjän joukkojen vetäytymisen Hersonin kaupungista eteläisessä Ukrainassa. Myös Venäjän puolustusministeriö vahvisti, että armeija on aloittanut vetäytymisen Dneprjoen itärannalle ”suunnitelmien mukaisesti”.

Ukraina on suhtautunut Venäjän ilmoituksiin kriittisesti, mutta presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi puheessaan torstaina illalla maan asevoimien etenemisestä Hersonin suunnalla. Ukrainan joukot ovat presidentin mukaan vallanneet takaisin jo 41 asutuskeskusta.

– Osana puolustusoperaatiotamme Ukrainan lippuja on palautettu oikeutetuille paikoilleen jo kymmeniä, Zelenskyi kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan

Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov arvioi puolestaan uutistoimisto Reutersille, että Venäjältä kestää arviolta viikon vetää joukkonsa pois Hersonista. Venäjällä on alueella noin 40 000 sotilasta. Joukot pitäisi saada joen ylitse Dneprin itärannalle, jossa niitä on helpompi huoltaa.

Lue myös: Suomi osallistuu Ukrainan viljakuljetusoperaatioon – lisää humanitaarista apua Afrikan sarveen

Kommentoi Facebookissa