Ukrainasta on löytynyt 440 ruumiin joukkohauta – ”Viime kädessä Putin on vastuussa”

Osa uhreista on kuollut tykistön tulituksessa ja osa ilmaiskuissa, mutta osa on ammuttu. (Kuva Ukrainan puolustusministeriö)

Presidentti Volodomyr Zelenskyi toteaa Venäjän syyllistyvän jatkuvasti sotarikoksiin siviilejä vastaan.

UKRAINA Ukrainan puolustusministeriö tiedottaa Twitterissä, kuinka Harkovan alueella sijaitsevasta Izjumin kaupungista on löydetty joukkohautapaikka, jossa on 440 ruumista

“Mass graves are being discovered in Izyum after liberation from the russcists. The current largest burial sights has 440 unmarked graves.”

Poliisin tutkijoiden mukaan osa uhreista on kuollut tykistön tulituksessa ja osa ilmaiskuissa, mutta osa on ammuttu. Presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo, että viranomaiset löysivät joukkohaudan, kun ukrainalaisjoukot valtasivat alueen takaisin venäläisiltä hyökkääjiltä.

Zelenskyi vertasi uutta löytöä Butšassa todettuihin siviilien teloituksiin ja sanoo Venäjän syyllistyvän jatkuvasti sotarikoksiin siviilejä vastaan. Asiasta ovat raportoineet muun muassa uutistoimistot Reuters ja AP sekä brittilehti The Guardian.

– Venäjä jättää jälkeensä kuolemaa kaikkialla, ja se pitää saattaa vastuuseen, Zelenskyi kommentoi.

Euroopan unionin komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen puolestaan toteaa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tulisi saada Kansainvälinen sotarikostuomioistuimen ICC:n tuomittavaksi Ukrainassa tehtyjen sotarikosten vuoksi

Saksalaisen Bildin televisiohaastattelussa Von der Leyenin mukaan ei ole epäilystäkään, että Venäjä on tehnyt sotarikoksia Ukrainassa.

– Kansainvälisen järjestelmämme perusta on, että rankaisemme tällaisista rikoksista. Ja viime kädessä Putin on vastuussa.

Venäjä on kiistänyt sotarikokset ja hyökkäykset siviilejä vastaan.

Lue myös: Lähes 80 vuotta kadoksissa ollut jatkosodan lentäjä löydettiin – ”Hän pääsee vihdoin viimeiseen leposijaansa”

Kommentoi Facebookissa