Ulkomaalaistaustaiset taksikuskit rähinöivät tolpalla – video vahvisti tapahtuneen pahoinpitelyn

Tamperelaistaksien jonoon oli tullut helsinkiläinen taksi asiakasta odottamaan.

Tamperelaistaksien jonoon oli tullut helsinkiläinen taksi asiakasta odottamaan. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjän mukaan osa todistajista ei ollut edes tapahtumapaikalla silloin, kun jupakka tapahtui.

PAHOINPITELY Ulkomaalaistaustaisten taksikuskien jupakka toi yhdelle taksimiehelle sakot pahoinpitelystä. Syyttäjä vaati ehdollista vankeusrangaistusta. Käräjäoikeus katsoi tuntuvan sakkorangaistuksen riittäväksi.

Jupakka sattui viime vuoden marraskuussa Tampereen rautatieaseman taksitolpalla. Tamperelaistaksien jonoon oli tullut helsinkiläinen taksi asiakasta odottamaan. Rähinäherkkyydestään ennenkin mainetta saanut tamperelainen taksimies tuli kovistelemaan helsinkiläistä. Tamperelainen väitti, että helsinkiläinen yrittää varastaa hänen asiakkaansa.

Syytteen mukaan tamperelainen tempaisi helsinkiläistaksin oven auki ja alkoi pahoinpidellä kollegaansa nyrkillä hakkaamalla ja potkimalla. Takseissa on nykyään videokamerat siltä varalta, jos kuskeihin kohdistuu väkivaltaa. Tässä tapauksessa videot olivat tarpeen. Osa jupakasta tallentui videolle. Käräjäoikeuden mielestä video tukee syyttäjän esittämää väitettä pahoinpitelystä.

Tamperelainen taksimies kiisti pahoinpitelyn. Hän väitti, että helsinkiläinen oli se, joka aloitti tappelun. Tamperelainen oli haastanut oikeuteen ison joukon todistajia, nimistä päätellen ulkomaalaistaustaisia. Todistajien kertomukset olivat osin ristiriitaisia.

Osa todistajista oli allekirjoittanut paperin, jossa tapahtuma selitettiin syytetyn kannalta parhain päin. Käräjäoikeuden mielestä todistajat olivat ilmeisesti keskustelleet etukäteen siitä mitä pitää todistaa. Syyttäjän mukaan osa todistajista ei ollut edes tapahtumapaikalla silloin, kun syytteeseen johtanut jupakka tapahtui.

Syyttäjä vaati tamperelaiselle ehdollista vankeusrangaistusta. Käräjäoikeus katsoi, että tuntuva sakkorangaistus on riittävä seuraamus. Tamperelaiselle tuomittiin 80 kappaletta 6 euron päiväsakkoja, eli yhteensä 480 euroa. Kivusta ja särystä tamperelainen määrättiin maksamaan kollegalleen 400 euroa sekä 4185 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Tamperelainen on ollut käräjillä joskus ennenkin. Tuomioita on tullut muun muassa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Eräässä pahoinpitelyjutussa todistajana ollut grillityöntekijä vihastui taksikuskiin niin perusteellisesti, että ampui kohti tämän autoa liikenteessä 3-4 laukausta. Kolme luotia lävisti auton. Taksikuski painoi päänsä alas ja kiihdytti pois paikalta.

Ampuja saatiin pian kiinni. Hänet tuomittiin tapon yrityksestä viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Pari vuotta istuttuaan mies vapautui ja hänet karkotettiin Turkkiin.

Lue myös: Kolme luotia lävisti auton – Facebook-kirjoituksesta syytetty Erdoganin kriitikko yritettiin aiemmin tappaa Suomessa

Kommentoi Facebookissa