Urheilu sallitaan Suomessa kesäkuussa – ilman yleisöä

Jalkapallosarjoja on keskeytetty koronaviruksen takia ympäri maailman

Jalkapallosarjoja on keskeytetty koronaviruksen takia ympäri maailman. (Kuva Pexels)

Jalkapallon ja pesäpallon sarjat on mahdollista aloittaa kesäkuussa tyhjille katsomoille.

JALKAPALLO Hallitus on ilmoittanut sallivansa urheilutapahtumien järjestämisen 1. kesäkuuta lähtien. Kymmenen hengen kokoontumisrajoitukset muuttuvat tuolloin 50 hengen kokoontumisrajoituksiksi, mikä mahdollistaa urheiluseurojen joukkueharjoittelun.

Myös jalkapallo tai pesäpallo-otteluita voidaan järjestää. Tosin kokoontumisrajoitusten takia yleisöä ei voi päästää paikalle, koska jo joukkueet itsessään täyttävät 50 hengen kokoontumisen rajan.

Halutessaan pesäpallon ja jalkapallon pääsarjat voivat järjestää pelejään tyhjille katsomoille. Tosin seurojen taloudelle moinen ei ole mielekästä. Suomalaisella jalkapallolla tai pesäpallolla kun ei ole rahakkaita tv-sopimuksia.

Pesäpalloliitto päättänee viimeistään keskiviikkona sarjojensa aloittamisesta. Mahdollisesti miesten ja naisten Superpesiskin alkaisi jo kesäkuussa. Pari kuukautta pelattaisiin tyhjille katsomoille ja yleisö pääsisi otteluihin sitten mahdollisesti elokuussa, jos valtiovalta rajoituksia purkaa.

Jalkapallon naisten pääsarja saattaisi alkaa jo alkukesästä. Sarjassa pyritään edelleenkin viemään läpi 18 kierroksen kausi, jossa kaikki joukkueet kohtaisivat toisensa sekä kotona että vieraissa.

Miesten jalkapallon pääsarja Veikkausliiga on suunnitellut 22 kierroksen kautta. Aikataulullisesti tämä on yhä mahdollista, mutta useampi kierros olisi pelattava tyhjille katsomoille. Ennen elokuuta yleisöä ei nykyrajoitusten puitteissa ole mahdollista päästää paikalle.

Koronapandemia on aiheuttanut urheiluseuroille jo merkittäviä tulonmenetyksiä. Ilman valtion taloudellista tukea useampia seuroja saattaa ajautua konkurssiin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen hallitus tukee ammattilaisurheilua – tilanne silti todella paha

Kommentoi Facebookissa