Urheiluliiton valmennusjohtaja vaihtuu – takana kaikkien aikojen huonoimmat EM-kisat

Jorma Kemppainen siirtyy Suomen Urheiluliitossa muihin tehtäviin.

Jorma Kemppainen siirtyy Suomen Urheiluliitossa muihin tehtäviin. (Kuva AOP)

Jorma Kemppaisen kuuden vuoden aikana Suomi on saanut seitsemän arvokisamitalia.

YLEISURHEILU Jorma Kemppainen luopuu Suomen Urheiluliiton valmennusjohtajan tehtävästä ja siirtyy muihin valmennuksen tehtäviin liiton sisällä. Uutta valmennusjohtajaa SUL hakee avoimella haulla, joka käynnistyy välittömästi.

Kemppainen on työskennellyt Suomen Urheiluliiton valmennusjohtajana vuodesta 2012 alkaen, Helsingin EM-kisojen jälkeen. Kuuden vuoden aikana Suomi sai seitsemän arvokisamitalia. Aikaisemmin Kemppainen on ollut liitossa pika- ja aitajuoksujen sekä hyppyjen lajipäällikkönä.

– Kemppainen tuli valmennusjohtajan tehtävään haastavassa tilanteessa Helsingin EM-kisojen jälkeen. Valmennusjohtajakaudellaan hän on johtanut monia merkittäviä uudistuksia. On hyvä, että Kemppaisen kokemus liiton käytettävissä myös jatkossa, sanoo SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi.

– Uusi henkilö tehtävään valitaan syksyn aikana.

Suomen menestys viime kesän Berliinin EM-kisoissa oli kaikkien aikojen huonoin. Suomi jäi kisoissa mitalitta, ensimmäisen kerran sitten vuoden 1966. Vain kolme pistesijaa oli Suomen yleisurheilumaajoukkueelle historiallisen huono tulos.

Lue myös: Saldona EM-kisoissa pistesijoja ja neljän tuhannesosan tappio – ”Vetter vissiin halusi olla Ruuskanen”

Kommentoi Facebookissa