Uudessa äitiyspakkauksessa on värikkäitä kuviointeja ja helposti yhdisteltäviä värejä – mukana yhteensä 64 tuotetta

Pakkauksen tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan, uusina tuotteina on lisätty muun muassa leggingsit.

Pakkauksen tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan, uusina tuotteina on lisätty muun muassa leggingsit. (Kuva Veikko Somerpuro)

Kotimaisia tuotteita toivotaan, mutta valtaosa äitiyspakkauksen tuotteista valmistetaan Euroopan ulkopuolella.

ÄITIYSPAKKAUS Historian 80. äitiyspakkaus julkistettiin tänään Kelan päätoimitalossa. Pakkauksen tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan. Uusina tuotteina on lisätty asiakkaiden toivomuksesta muun muassa leggingsit.

Vaatteissa on värikkäitä kuviointeja, mutta myös neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä värejä. Vuoden 2018 äitiyspakkauksessa on yhteensä 64 tuotetta, kun mukaan lasketaan myös lisätuotteet.  Niitä on pakkauksessa 30 eurolla, joka on huhtikuun alussa voimaan astuvan äitiysavustuksen korotuksen määrä.

Uuden 170 arvoisen äitiysavustuksen saavat ne, joiden laskettu aika on 1.6. tai sen jälkeen. Tulevina vuosina tuotteiden määrää ei ole tarkoitus lisätä, vaan korotuksella parannetaan entisestään äitiyspakkauksen tuotteiden laatua.

– Aivan ihania tuotteita. Erityisesti miellyin pussilakanaan, bodyihin ja haalariin, kertoo uusia tuotteita kuvauksissa ensimmäisenä kokeilemaan päässyt Luca-vauvan äiti Maarit Sarin.

Jokainen uusi äitiyspakkaus käy läpi huolellisesti valvotun prosessin, joka alkaa jo yli vuosi ennen kuin pakkaus julkistetaan yleisölle.  Eri organisaatioiden asiantuntijoista muodostettu raati valitsee ehdotuksista pakkauksen tuotteet.

Kaikkien tuotteiden tulee täyttää vaatimukset, joita Suomen ja EU:n lainsäädäntö asettaa turvallisuudelle. Tuotteet testataankin huolellisesti ja mallikappaleiden laatu tarkistetaan. Valtaosa äitiyspakkauksen tuotteista valmistetaan Euroopan ulkopuolella.

– Pakkaukseen toivotaan aika ajoin lisää kotimaisia tuotteita. Julkisia hankintoja koskevan lain mukaan tuotteita tai niiden valmistajaa ei saa valita maan tai kansalaisuuden perusteella, sanoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Vuoden 2018 vuodelaatikossa käytetään Robert Lönnqvistin suunnittelemaa kuosia, jossa seikkailevat sulassa sovussa karhu, norppa, norsu, kirahvi ja muut värikkäät eläinhahmot.

Laki äitiysavustuksesta säädettiin vuonna 1937 ja ensimmäinen äitiyspakkaus jaettiin 80 vuotta sitten. Äitiyspakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee jonkin verran vuosittain, koska edellisen vuoden pakkaukset jaetaan ensin loppuun. Vuoden 2018 pakkausta päästään jakamaan arviolta toukokuun loppupuolella.

  • Äitiyspakkauksen tuotteet löydät klikkaamalla tästä

Kommentoi Facebookissa