Uudistunut Kia Niro esitellään syyskuussa – hybridi-crossover puhuu myös suomea

Nyt ensiesittelyssä ovat uudistuneet versiot hybridi- ja pistokehybridimalleista.

Nyt ensiesittelyssä ovat uudistuneet versiot hybridi- ja pistokehybridimalleista. (Kuva Kia)

Autoon on saatavana suomenkielinen, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö puheohjauksella.

AUTOT Kia esittelee uudistuneen Niro-hybridi-crossverin Suomessa syyskuussa. Vuonna 2016 ensiesittelynsä saanut Niro on saatavana hybridinä, ladattavana hybridinä sekä sähköisenä versiona. Nyt ensiesittelyssä ovat uudistuneet versiot hybridi- ja pistokehybridimalleista.

Vuodesta 2016 lähtien Niroa on myyty maailmanlaajuisesti yli 270 000 kappaletta, näistä Euroopassa yli 100 000 autoa. Vuonna 2018 Niro oli Euroopassa Kian viidenneksi myydyin malli, jonka myynnin kasvu oli 33 prosenttia. Myydyistä autoista oli 34 642 hybridejä ja 9 951 pistokehybridejä. Mallisto laajeni täyssähköisellä e-Nirolla vuoden 2018 lopulla.

Niro-hybridissä on tehokas 1,6-litrainen suorasuihkutusmoottori sekä sähkömoottori, jonka parina on hybridiversiossa 1,56 kWh:n ja ladattavassa hybridissä 8,9 kWh:n litiumionipolymeeriakku. Hybridimallin hiilidioksidipäästöt yhdistetyssä ajossa ovat alhaisimmillaan 100 g/km, kun taas pistokehybridin vastaavat päästöt ovat vain 31 g/km. Ladattavan Niro Plug-in Hybridin toimintamatka sähköllä on yhdistetyssä ajossa jopa 49 kilometriä.

Niro on uudistunut niin sisä- kuin ulkopuoleltakin. Auto on saanut uuden keulamaskin lisäksi uudet etu- ja takapuskurit, alumiinivanteet sekä led-ajovalot eteen ja taakse. Sisällä puolestaan uutta on koko kojelauta jopa 7-tuumaista digitaalimittaristoa myöten.

Autoon on saatavana myös suomenkielinen, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö puheohjauksella. Niro-malliston muita sisätilan uudistuksia ovat Business Luxury -varustetasoon saatavilla olevat kojelaudan oranssit somisteet ja penkkien tikkaukset sekä vakiovarustukseen kuuluvat jarrutusenergian ja vaihteiston säätimet ohjauspyörän takana ja sähköinen käsijarru.

Uudistunut Niro-mallisto esitellään Suomessa 7.-8. syyskuuta. Hinnat vahvistetaan lähempänä lanseerausta. Kian markkinaosuus oli Suomessa 5,28 prosenttia vuonna 2018.

Lue myös: Kia esittelee Suomeen syksyllä saapuvan XCeedin – tulossa myös hybridinä

Kommentoi Facebookissa