Vaikeuksien kautta voittoon – Leijonat kaatoi Korean, seuraavaksi vastaan tulee Kanada

Suomen Miika Koivisto yrittää turhaan ohittaa Matt Daltonia Korean maalilla.

Suomen Miika Koivisto yrittää turhaan ohittaa Matt Daltonia Korean maalilla. (Kuva AOP)

Talviolympialaisten jääkiekkoilun pudotuspelissä panoksena oli puolivälieräpaikka.

OLYMPIALAISET Suomi taistelee usein hyvin jääkiekon suurmaita vastaan, mutta on sen sijaan altavastaajien kanssa vaikeuksissa. Näin kävi jälleen, kun Leijonat ja Etelä-Korea kohtasivat karsintaottelussa.

Alku näytti kulkevan vielä käsikirjoituksen mukaan. Petri Kontiola iski 1–0 ylivoimamaalin, kun ottelua oli kulunut vain neljä minuuttia. Toisessa erässä Kontiola maalasi ylivoimalla uudelleen, ja nuori puolustaja Miro Heiskanen siirsi Leijonat jo 3–0-johtoon, kun pelikello näytti lukemia 26.23.

Ottelun puolivälissä ote siirtyi kuitenkin yllättäen Korealle, joka pyöritti aika-ajoin hullunmyllyä Suomen puolustuspäädyssä. Brock Radunske ja Jin Hui Ahn tekivät kavennusmaalit vain kahden minuutin sisään.

– Kun kaveri sai kiekon niin koko yleisö huutaa. Kaikki voi miettiä miltä se tuntuu, ihmisiä tässä vain ollaan, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi ja sanoi joukkueen asenteen olleen kuitenkin kunnossa otteluun lähdettäessä.

Korean tasoituskin oli lähellä, mutta Leijonat selvisi kuitenkin 3–2-johdossa erätauolle. Kun lopulta puolustaja Juuso Hietanen onnistui rusikoimaan maalin edustalta 4–2-johtomaalin ylivoimalla, ottelu tuntui ratkeavan. Sakari Manninen laukoi 5–2-lopputuloksen tyhjään maaliin.

Kanadalaissyntyinen Matt Dalton torjui Korean maalilla 31 kertaa, Suomen Mikko Koskisella oli 17 torjuntaa. Kolme syöttöpistettä ottelussa saanut Eeli Tolvanen johtaa olympialaisten pistepörssiä.

Suomen seuraava ottelu on jo puolivälierä keskiviikkona Kanadaa vastaan.

Kommentoi Facebookissa