Vain yksi suomalaisfutaaja jatkaa europeleissä

Huuhkajien EM-joukkue harjoituksissa.

Huuhkajat harjoituksissa. (Kuva Martin Rose/ UEFA)

Glen Kamaran Rangers eteni Eurooppa-liigassa puolivälieriin. Lukas Hradeckyn Leverkusen tipahti jatkosta.

JALKAPALLO Suomalaisen maajoukkuejalkapalloilun ympärillä on viime vuosina ollut positiivista pöhinää, mutta pelaajien seurajoukkuemenestys on Euroopan tasolla ollut kapealla pohjalla. Huippusarjoissa suomalaisia on nähty vähän.

Europelit ovat kevään koittaessa huipentumassa, mutta vain yksi suomalaispelaaja on enää mukana europelien puolivälierävaiheessa. Hän on keskikenttäpelaaja Glen Kamara.

Kamaran edustama Glasgow Rangers eteni Eurooppa-liigassa torstaina kahdeksan parhaan joukkoon. Rangers voitti otteluparissa Belgradin Punaisen Tähden yhteismaalein 4-2.

Punainen Tähti voitti toisen osaottelun maalein 2-1. Kamara oli syöttämässä Ryan Kentin tekemää 1-1 -tasoitusmaalia, joka käytännössä päätti belgradilaisen takaa-ajon. Ensimmäisen osaottelun Rangers oli voittanut maalein 2-1.

Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahdin Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen putosi Eurooppa-liigassa torstaina jatkosta. Leverkusen hävisi ensimmäisen osaottelun Bergamon Atalantaa vastaan 2-3 ja toisen osaottelun 0-1.

Euroopan korkeimmalla sarjatasolla Mestareiden liigassa ei ole tositoimissa suomalaisia. Ei ole myöskään Euroopan kolmanneksi korkeimmaksi sarjatasoksi viime vuonna perustetussa Konferenssiliigassa.

HJK oli mukana viime syksynä Konferenssi-liigan lohkovaiheessa jatkopaikka ei ollut kuitenkaan edes lähellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Markku Kanerva jatkaa Huuhkajissa vielä pari vuotta

Kommentoi Facebookissa